Bu haber kez okundu.

Gece Yatarken Kombiyi Kapatmak Isı Tasarrufu Sağlar mı?
banner229
Gece yatarken kombiyi kapatmak ısı tasarrufu sağlamaz.
Çünkü kombiyi kapattığınız zaman siz yataktayken, evin içi, duvarları, eşyaları soğumaya başlar. Sabah işe gitmek için kalktığınızda kombiyi çalıştırırsınız. Daireyi en kısa zamanda ısıtma ihtiyacı duyarsınız. En kısa zamanda ısıtmak için de kombiyi en yüksek derecede çalıştırmanız gerekir. Normal şartlarda içerisinin ısınması 1 saati bulmaktadır.
Siz yüksek ısıda çalıştıracağınız için 15-20 dakikada ısınır. Bu sebeple yüksek derecede daha fazla yakıt sarfiyatı yapmış olursunuz. Kombiyi gece yatmadan önce kapatmak yerine ısısını en düşük ayarda çalıştırmak daha faydalıdır.
Isıyı düşürdüğünüzde iç ortam soğumamış olur. Sabah kalktığınızda iç ortamı, dairenizi ısıtma ihtiyacı duymazsınız. Böylelikle sabah kalktığınızda sıcak bir ortamla karşılaştığınız için yakıt sarfiyatını da engellemiş olursunuz. Kombinin gece kısık ayarda çalışırken harcadığı yakıt miktarını sabah kalktığınızda 15 dakikada harcadığınız yakıt ile karşılaştırdığınızda arada %50'lik bir fark olduğunu görebilirsiniz.
Sabah yüksek derecede çalıştırdığınız kombi, gece düşük ısıda çalıştırdığınız yakıta göre 2 kat daha fazladır. Gece kullanımı dışında gündüz kısa süreliğine dışarıya çıkıyorsanız da kombinizi tam kapatmak yerine kısmanızda yakıt tasarrufu açısından fark vardır.

Anahtar Kelimeler:
SiirtDOĞALGAZKombiIsı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.