Bu haber kez okundu.

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
banner229
Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e, Sakarya Meydan Savaşından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” unvanı verilmesi nedeniyle kutlanan “Gaziler Günü”, İlimizde de çeşitli programlarla kutlandı.
Gaziler Günü nedeniyle Siirt Valiliğince hazırlanan anma programı çerçevesinde; tören Atatürk Anıtında yapıldı. Ulu Önder Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına yapılan saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’ndan sonra, Siirt Lisesi öğrencisi Fatma Aslan ‘Gazilerimize’ şiirini okuduktan sonra, Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Federasyonu Başkanı Lütfi Yiğit yaptığı konuşmada, son dönemlerde yaşanan terör olaylarında şehit düşenlere rahmet dilerken, ailelerine başsağlığı dileyerek, Türk, Kürt, Zaza, Arap yaşanan terör olaylarında bir binanın tuğlaları gibi bir birimize kenetleme zamanı olduğunu söyledi.
Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Remzi Oran günün önem ve anlamını belirten konuşmasında, Milli bayramlar ve günler insanların bütünleşip gerçek anlamda milleti vucuda getirmesinde rol oynar. Tarihimiz unutulmayacak kadar değerli ve önemli olaylarla doludur. Bu olayların hatırlanması ve çeşitli vesilelerle anılması özellikle gençliğimizin bugün ile tarihi ve temel toplumsal değerleri arasında bir hafıza köprüsü kurulması açısından önemlidir.
İşte Gaziler günü olan 19 Eylül günü böyle bir değerin ifadesidir. Zira 19 Eylül günü Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanının verildiği gündür. Kendisine bu payenin verilmesi vesilesiyle bugün gaziler günü olarak anılmaktadır.
Milletimizin tarihinde ve dinimizde müstesna bir yere sahip olan şehitlik ve gazilik unvanı herkese nasip olmayacak kadar yücedir. Tarih boyunca Aziz vatanını, milletin namus ve şerefini, milli dini değerlerini korumak için, canını seve seve feda eden ordumuz için şehitler nurlu, gaziler onurlu insanlar olduğunu söyledi.
Törenin ardından Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Federasyonuna yapılan yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılıştan önce İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua yapıldı.
Binanın açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz yeni binanın Korucularımıza, Gazilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, artık korucuların yatabilecekleri bir yerlerinin olduğunu söyledi. Vali Tutulmaz, ‘Devlet olarak daima Şehit ve Gazi ailelerimizin yanlarında olmamız gerektiğinin bilinci ile her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz.
Açılışın ardından 3. Komando Tugay Komutanlığı tarafından Gazi ve Şehit yakınlarına verilen yemekten sonra program sona erdi.
Gaziler günü anma programına, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutan Ahmet Şimşek, Belediye Başkan Vekili Baki Taşçı, Vali Yardımcıları Bahadır Yörük, Ceyhun Dilşad Taşkın,Bünyamin Kuş, Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale ,Adalet komisyon Başkanı Mehmet Selim Karakuzu,Şehit ve Gazi Federasyonu Başkanı Lütfi Yiğit, Askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK il temsilcileri, şehit ve ailelerinin yakınları Gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
SiirtGaziler Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.