Bu haber kez okundu.

Gazi ve Şehit Aileleri Onuruna Yemek Verildi
banner229

Siirt Valiliği, Gaziler Günü münasebetiyle Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna bir yemek düzenledi. Yemeğe Vali  Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik ev sahipliği yaptı.

Siirt Polis evinde düzenlenen yemeğe Vali Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik’in yanı sıra 3’ncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, eşi Dilek Yavuz, Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Aziz Onur Aydın, Şehit ve Gazi Aileleri Federasyon Başkanı Kazım Ensarioğlu, şehit yakını ve gaziler ile gazi yakınları ve davetliler katıldı.

İl Müftü Vekili Mehmet Şirin Ayral tarafından dua okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Atik, ‘Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm silah arkadaşlarını tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.’ dedi.

Vali Atik konuşmasını şöyle sürdürdü:“Biz millet olarak bedelini ödediğimiz toprak parçasına vatan diyoruz. Bu bedel hepinizin bildiği gibi vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna döktüğümüz kanlardır. Ne mutlu ki sizler bu ülkenin bağımsızlığı uğruna bedel ödediniz, sizler ve yakınlarınız canlarını hiçe sayarak bu vatan uğruna, bu mukaddes topraklar uğruna seve seve koştunuz gazilik şerefine sahip oldunuz. Gazilik ve şehitlik, bu dünyada ve ahirette eşi benzeri olmayan bir şeref madalyasıdır.

Bize düşen görev bu topraklara göz dikenleri gözlerini oymaktır. Devlet olarak kararlı bir şekilde terörle mücadelede etkin bir şekilde tüm güvenlik güçlerimizle birlikte mücadele ediyoruz.  Sizlere acı yaşatanlardan bu hesabı sormak için gece gündüz çalışıyoruz. Biliyorsunuz daha iki gün önce canımızı yakmak için haince bir toplantı halinde olan teröristlere güvenlik güçlerimiz dünyayı dar ettiler. Bizler bu toprakların hep birlikte sahibiyiz. 

Ülkemizde türk, kürt, arap, veya başka unsurlar diye bir meselemiz yok, biz hepimiz kardeşiz, biriz ve beraberiz. Bu kardeşliğimiz ebediyete kadar devam edecektir. Hepimiz bu ülkenin aslı unsurlarıyız, aramıza nifak tohumlarını sokmak isteyenlere asla ve asla fırsat vermeyeceğiz. Biz bedelini ödediğimiz kutlu vatan topraklarında oturuyoruz. Siirt valisi olarak hepinizle gurur duyuyorum,iyi ki varsınız. Sizler bu ülkenin teminatısınız, bizlerde sizden aldığımız mirasa bu görev bilinciyle mücadelemize devam edeceğiz.“

Yapılan konuşmaların ardından Vali Atik, şehit yakını, gaziler ve gazi yakınları ile sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Program, Vali Atik, eşi Fulya Atik ve diğer protokol üyelerinin şehit yakınları ve gazileri kapıda uğurlanması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.