Bu haber kez okundu.

Gazeteci Yazar Adem Özköse Gençlerle Buluştu
banner229

Gazeteci Yazar Adem Özköse, “Yazar Buluşmaları ve Hasbihal Gençlik Sohbetleri” kapsamında Siirt'te gençlerle buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı Gençlik Merkezlerince gerçekleştirilen “Yazar Buluşmaları ve Hasbihal Gençlik Sohbetleri” programı kapsamında Adem Özköse Siirtli gençlerle bir araya geldi.

Siirt Üniversitesi merkez  konferans salonunda gerçekleşen programa düzenlenen programa Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinin şiir dinletisi ile devam etti. Programın devamında sahneye çıkan Adem Özköse gezdiği yerlerle ilgili deneyimlerini ve yaşadıkları anıları gençlerle paylaştı.

Gezme programlarına okuma sayesinde başladığını belirten Özköse, ben kitaplardan çok güzel bir dünya keşfettim, kendime bir dünya oluşturdum. Sizlerden de kitap okumanızı ve gezmenizi tavsiye ediyorum. Kitap okuyunca hayaller kurmaya başladım. Farklı insanlarla tanışmak, farklı kültürleri, farklı inançları görmem lazım diyerek hayaller kurmaya başladım. Sevgili gençler her şey hayalle başlar. Bir insan hayal etsin yapamayacağı şey yoktur. Hayallerinizin peşinden koşmaya devam edin. Hayat bir kitap gibidir eğer gezmezseniz kitabın sadece ön sözünü okumuş olursunuz.60’a yakın ülkeyi gezdiğini belirten Özköse, birçok olaya tanık olduğunu söyledi. 

Gezdiği yerlerde kendisine gösterilen ilgiden son derece mutlu olan Özköse yaşadığı bir olayı gençlerle paylaştı. Özköse; “Gazze’den çevre illeri gezmek için bir minibüse bindim şoföre ücretin ‘Kaç Lira’ olduğunu sordum tabi onlar benim yabancı olduğumu anladılar. Sonra şoför bana ‘Nerelisin Nerden geldin’ diye sorunca bende ‘Türküm’ ‘Türkiye’den geldim’ dediğimde herkes kafasını bana çeviriyor bana bakıyor dolmuş paramı ödemeye kalkıyordu. Şoförde ‘Ben Sultan Abdülhamit Hanın Torunundan para almam diyordu’. Bunu, bu durum gibi birçok olayı Gazze’de defalarca yaşadım. Ne dolmuşa, ne lokantalara, nede berbere bile para ödemedim ödetmediler. Bu durum gibi birçok olaya şahit oldum Gazze’de” şeklinde konuştu.

Program sonunda Vali Tutulmaz tarafından Adem Özköse’ye Siirt battaniyesi hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.