Bu haber kez okundu.

Garnave  Kaplıcasında Çalışmalar Yakında Başlıyor
banner229

Siirt il merkezinin 15 km uzaklığında bulunan Billoris ya da yerel adıyla  Garnave  Kaplıcasının kurtarılmasına ilişkin çalışmalar son hızla devam ediyor.

Bu alanda bir merkez olan Afyonkarahisar’da ki bir şirketin üst düzey yöneticileri ile Devlet Su İşleri personelinden oluşan dokuz kişilik bir heyetin yanı sıra AK Parti Milletvekilimiz Prof.Dr.Yasin Aktay ve AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu  alanda incelemelerde bulundu.

Bostancık Köyü civarında incelemelerde bulunan heyet üyeleri  mineral açısından zengin olan ve 40 santigrat derece ile ısıya sahip olan suyun 18 km’lik bir hatla Kezer’e ulaştırılacağını belirttiler.

Su boru hattının projesini üç gün içerisinde çizeceklerini belirten  heyet üyeleri  kuyu açma çalışmalarına da muhtemelen pazartesi günü başlanabileceğini açıkladılar.

AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof.Dr. Yasin Aktay  yaptığı açıklamada,Garnave kaplıcasının suyunun kurtarılması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirterek “Bu proje ile Garnavenin suyu Kezere getirilecek. Burada kurulacak termal tesiste 300 adet konut yapılacak.Burada  bir yıl içerisinde 15 bin aile devre mülk sistemi ile termal tatil yapabilecek.

Bunun yanı sıra bu suyla seralar kurulacak. Başka illerden sebze ithal eden Siirt, kendisi ihraç edecek. Bu proje sayesinde 1000 kişi istihdam imkanı bulacak.”dedi.

Prof.Dr Aktay bu tesisle birlikte Siirt Üniversitesi bünyesinde  termal tesis hizmetleri konusunda eğitim verecek SPA bölümünün de açılacağını ve bu bölümün ülkemizde bir ilk olacağını sözlerine ekledi

Anahtar Kelimeler:
SiirtGarnave  Kaplıcası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf celik 6 yıl önce

Bir siirtli olarak gurur duydum vekilimiz yasin bey caliskan bir hemserimizdir kendisiyle bizzat tanistim cok samimi cana yakin kisi