Bu haber kez okundu.

Fransa'nın Başkenti Paris'ten Gelen 45 Bayan Rasıl Hacara Hayran Kaldı
banner229

Fransa'nın başkenti Paris'ten misafirlerimiz vardı. Büyük çoğunluğu Türk vatandaşlarından oluşan 45 bayan Siirt’i ziyaret ettiler. Gezdikleri Taşbaşı Rasıl Hacara ve Botan Vadisine hayran kalan misafirler burayı Amerika daki Arizonaya benzettiler.

Hanımeller Derneğinin Fransa'daki Şubesinin organizasyonuyla, İçişleri Bakanlığı Proje Koordinatörü gazeteci Ahmet Külekçi'nin rehberliğinde Güneydoğu turuna çıkan bayanlar Mardin'in ardından Siirt’e  geldiler.

Vali Ali Fuat Atik’le görüşen bayanlar daha sonra Taşbaşı Rasıl Hacara geçtiler.Buradaki eşsiz manzaradan ve doğal güzellikten etkilenen bayanlar herkese buraları görmeye davet ettiler.

Bayanlar adına konuşan dernek başkanı Pembe Hekimoğlu burayı Amerikadaki Arizona Vadisine benzetti. Burada eşsiz ve bakir bir doğanın bulunduğunu belirten Hekimoğlu ”Kendimi gerçekten Arizonada zannediyorum. İnsanımız Arizona’ya gideceğine gelip buradaki bu muhteşem bu büyülü doğayı görsün.

Harika bir yer. İyi ki gelmişiz, iyi ki gördük.Böyle bir güzellik dünyada çok az yerde rastlanabilecek bir güzelliktir. Herkesin gelip bu güzelliği görmesi lazım. Buraların kesinlikle tanıtılması gerekiyor.” Dedi.

Diğer bayanlarda bu vadiye ve Taşbaşı mevkiindeki doğal güzelliğe hayran kaldıklarını belirterek böyle güzel bir yeri görmüş olmaktan son derece mutlu olduklarını söylediler.

İçişleri Bakanlığı Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi'de bu tür etkinliklerle bölge ve il ile ilgili yanlış algıların kırılacağını belirterek  şöyle dedi“Bölge gerçekten harika bir doğal güzelliğe ve tarihi zenginliğe sahip. Aynı şekilde insanı da çok mükemmel. 

Ancak bilinen nedenlerden dolayı bölge ile ilgili çok yanlış algılar mevcut. Terörle mücadele sonucu oluşan huzur ortamı ile birlikte bu tür etkinlikler artarak devam edecektir. Bu sayede ile aramızdaki birlik ve beraberlik ile kardeşlik duyguları pekişmiş olacaktır.”

Konuklar Veysel Karaniyi ziyaret ettikten sonra Van iline geçtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.