Bu haber kez okundu.

Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması
banner229

 Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, Siirt'te "Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması" düzenledi.

Siirt Ulu Cami'de gerçekleştirilen bölge yarışmasının finaline, Hakkari, Van, Muş, Bitlis, Bingöl, Iğdır ve Şırnak'ın birincileri katıldı. Yarışmacılar, okuma sırasını kurayla kendileri belirledi.

Değerlendirmeler sonucunda, Muş'tan Feyat Yıldırak birinci, Bingöl'den Atalay Deveci ikinci, Şırnak'tan Hakan Çim ise üçüncü oldu. 

Jüri Başkanı Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, bu yarışmanın ilin tanıtımına katkı sağladığını belirtti.

Ezanın sözlerine dikkat çeken Arvas, ezan insanları namaza çağırdığı gibi tüm insanlığı felaha, kurtuluşa davet ettiğini kaydetti.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.