Bu haber kez okundu.

ESOB’TAN BELEDİYEYE ZİYARET
banner229
Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Birliği yönetim kurulu, bu gün başlayan “Ahilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Siirt Belediyesini ziyaret etti.
Aralarında Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Birliği (Siirt ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, esnaf odaları temsilcilerinin bulunduğu heyet bu gün başlayan “Ahilik Haftası” etkinlikleri kapsamında Siirt Belediyesini ziyaret etti.
Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir ve Siirt Belediye Eş Başkan Vekili Av. Şakir Demir tarafından karşılanan Siirt ESOB Yönetim Kurulu üyeleri eş başkanlık makamında bir süre sohbet etti. Siirt ESOB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, ESOB olarak 11-17 Mayıs tarihleri haftasında Ahilik haftasını çeşitli etkinlikler ile kutlayacaklarını ve bu etkinler kapsamında etkinliklerin ilk gününde kentte bulunan kurumları ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Ahilik haftasında kentte bulunan esnafın sorunların devam ediyor. AVM’lerin çoğalması ile küçük esnafın iş yapamaz durma geldi. Birçok esnafımız siftah edemeden günü kapatıyor. Bu anlamda kentte bulunan tüm kurumlardan küçük esnafın yaşadığı sorunlara çözüm noktasında destek istiyoruz. Esnafım sorunlarının çözülmediği takdirde birçok esnafın kepenklerini kapama tehlikesiyle karşı karşıyayız” dedi.
Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir’de, ESOB Yönetim kurulunun kendilerini ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “ Siirt çok, kültürlü, çok, dilli ve çok halklı bir şehir olarak binlerce yıldır kardeşçe barış içinde yaşayan bir şehir. Kentte en önemli özelliklerinden biride özellikle tarihi helvacılar çarşısında bulunan sanatkârlardır. Sanatkârlık kültürü son yıllarda ilgisizlikten dolayı yok olmayla karşı karşıya. Küçük esnafımız AVM’lerden dolayı iş yapamaz durumda. Bu anlamda esnaflarımızın yaşadıkları sorunların çözümü ve Sanatkârlığın yaşatılması için belediye olarak yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar ardından ziyaret Siirt ESOB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, Siirt Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir’e çiçek vermesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.