Bu haber kez okundu.

ESNAFIN HALİ NE OLACAK?
banner229
Son günlerde artan olaylar bölge esnafını vurdu. Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen dükkânlarını siftahsız açıp kapattıklarını belirten esnaf, duruma isyan etti.
Bölgede artış gösteren olayların faturası yine bölge insanı vermeye devam ediyor. Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen dükkânlarını siftahsız açıp kapattıklarını belirten esnaf, duruma isyan etti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Ayyıldız, esnafın büyük çoğunluğunun icralık duruma düştüğünü belirtti. SESOB Başkanı Ayyıldız, “Saldırılar, yaşanan olumsuz olaylar hem milletimize, hem de esnaf ve sanatkârımıza büyük zararlar vermektedir.
 Bir hassa Doğu ve Güneydoğu’daki esnaflarımız çok büyük zarar görmektedir. Yatırımcılar, işadamları artık bölgemize yatırım yapmıyor, yapılan yatırımları da geri çekiyor.
Esnaf ve sanatkârımız verdikleri çeklerini, kredi kartları borçlarını karşılayamaz, kullandıkları kredilerini yatıramayacak duruma geldi. Esnaf ve sanatkârımızın büyük çoğunluğu icralık duruma düşüyor, bankalar ve kefalet kooperatifleri esnaf ve sanatkârımıza kredi kullandırmada temkinli davranıyorlar.
Yaşanan bu olumsuzluklara bir an önce çözüm bulunması gerekmektedir. Esnaf ve sanatkâr yok olursa ülkenin ekonomisi batar çünkü esnaf ve sanatkâr ülkemizin ve ekonominin barometresidir.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtEsnafRıfat Ayyıldız
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.