Bu haber kez okundu.

Eski Siirt Belediye Başkanı Abdullah Bağış Mezarı Başında Anıldı
banner229

Siirt eski Belediye Başkanlarından eğitimci rahmetli Abdullah Bağış vefatının 30. yıl dönümünde törenlerle anıldı. 

Anma törenlerine oğlu eski milletvekili ve AB Bakanı ülkemizin Prag yeni büyükelçisi Egemen Bağış’ta katıldı.

Dün akşam Siirt’e gelen Bağış Barden Otelde Vali Ali Fuat Atik ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat tarafından karşılandı.

Anma etkinliklerinin ilki bu gün Zeyve Mezarlığında gerçekleştirildi.1989 yılında aramızdan ayrılan Abdullah Bağışın mezarı başında Vali Ali Fuat Atik,Siirt Üniversite Rektörü Murat Erman, Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, AFAD Müdürü M.Cahit Akkoyun, Kültür Müdürü Remzi Uslu, İl Müftüsü Ahmet Altıok Fethullah Canpolat, İş Adamı Beşir İlcin, İş Adamı Yusuf Erden Kurum Müdürleri ve imamlar vatandaşlar  tarafından Kuranı Kerim okundu, dualar yapıldı ve Bağış ailesine baş sağlığı dilendi.

İkinci tören Çarşı Hacı Abdulhakim Sancak Camisinde yapıldı,.Öğlen namazını müteakiben burada da bir mevlidi şerif okundu ve Kuranı Kerim tilavet edildi.

1974-1977 yıllarında Siirt Belediye Başkanı olarak görev yapan Abdullah Bağış, 1989 yılında vefat etmişti.

EGEMEN BAĞIŞ ŞEYH FARAÇ CAMİSİ İNŞAATINI GEZDİ

Eski milletvekili ve AB Bakanı ülkemizin yeni Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Vali Ali Fuat Atik yapımı devam eden Şeyh Faraç Camisini ziyaret ederek inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Zeyve Mezarlığı karşısında olan Caminin inşaatına öncülük yapan iş adamı Beşir İlçin’den bilgi alan Bağış bu caminin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi ve İlçin’i kutladı.

İş Adamı İlçin, 2 bin kişinin aynı anda ibadet etmesine imkan verecek olan cami nin Ramazan ayına kadar tamamlanması planlandığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okur 4 yıl önce

babasi siir belediye baskani olgu bingöl dogumlu yahu bunlarin asli nereli niye dogru dürüst bilgi yok...
bizi yönetenlerin kim oldungunu bilmek isliyoruz, asli cimsi ney bunlarin kranlik kisilermikine haklarinda bu konudazerre bir sey bulamiyoruz...