Bu haber kez okundu.

 Eş Başkan Bakırhan, Hedefimiz Tozsuz ve Çamursuz Bir Kent
banner229
 Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, belediye bünyesinde başlatılan yol yapım, düzenleme, onarım ve genişletme çalışmalarını denetimleri ardından, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, belediye olarak yurttaşların, yaya ve trafik ulaşımında daha rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlaya bilmeleri amacıyla başlatılan ve devam eden çalışmaların tamamlanması ardından Siirt kent merkezinin tozsuz ve çamursuz bir kent haline dönüşeceğini söyledi.

 Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, belediye eş başkan yardımcıları ve birim amirleri ile birlikte kenttin bir çok mahallesinde Fen işleri müdürlüğü bünyesinde başlatılan yol yapım, düzenleme, onarım ve genişletme çalışmalarında denetimlerde bulundu.

Eş Başkan Bakırhan, ve beraberindekiler ilk olarak Yeni mahallede bulunan Hakkı Akyüz Caddesi İmam Hatip Orta Okulu önündeki yol genişletme çalışmalarını kapsamında okul bahçesine yapılan yeni duvar ardından, eski duvarın yıkımı çalışmalarını denetleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Bakırhan, burada yapılan çalışmalar ile ilgili olarak  yaptığı açıklamada,  belediye olarak yurttaşların, yaya ve trafik ulaşımında daha rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlaya bilmeleri amacıyla, kentin bir çok caddesinde yol yapım, düzenleme ve genişletme çalışmaları başlattıklarını ifade ederek, “Yayların rahat bir şekilde geçemediği yollarda kaldırım genişletmeye çalışmalarına  başladık. Bu çalışmaların en önemlilerinden biride bu gün Yeni Mahallede bulunan Hakkı Akyüz caddesinde bulunan İmam Hatip Orta Okulu 1 ve 2 metre arasında değişirken, çalışmaların tamamlanması ile 6 metreye çıkacak. Çalışmalar sırasında kaldırımda bulunan ağaçların korunması için gerekli hassasiyetler gösterilerek, tüm önlemler alınıyor.  Halkımızın yoğun bir şekilde kullandığı bu uzun caddenin kaldırımlarının genişletilmesi ardından yapılacak düzüleme çalışmları ile yayaların, rahat bir şekilde gece bildiği,  oturup dinlene bildiği bir alan haline gelecek. Bu konuda bize desteklerini sunan halkımıza, esnafımıza, iş adamlarımıza ve kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

 Bakırhan, ve beraberindekiler daha sonra İmam Hatip Orta Okulu arkasında Hakkı Akyüz ve Bedirhan Batur caddelerinin bağlantısını sağlayacak olan yeni yol yapım çalışmalarını denetimi ardından, Yeni Mahallede Kız Meslek Lisesi karşısında bulunan Haydar Koyuncu sokağında asfalt sökümü ardından ve başlatılan parke taşı döşeme çalışmalarını denetledi.

Yeni Mahallede yapılan denetimleri ardından Eş Başkan Bakırhan ve beraberindekiler, Barış Mahallesi Vedat Akdağ caddesinde devam eden kaldırım yapımı ve Abdurahman Kavak Caddesindeki (Eruh Yolu) orta refüj yapılan düzenleme  ve 1387 nolu sokakta devam 3 bin 5 yüz m2’lik  parke döşeme çalışmalarında denetimlerde  bulunarak, çalışanlarla birlikte  parke döşedi.

Barış Mahallesindeki denetimleri ardından yapılan yol yapım çalışmaları hakkında açıklama yapan Eş Başkan Bakırhan,  bu güne kadar yol yapım,  düzenleme ve genişletme çalışmaları kapsamında, hizmettin az gittiği, yoksulların, emekçilerin oturduğu mahallelerde bulunan bazı sokaklarda toz ve çamurdan dolayı yurttaşların ev ve iş yerlerine gitmekte zorlandığını ifade ederek, “ Fen işleri müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar ardından tespit edilen cadde ve sokakların çamurdan ve tozdan kurtarılmasına yönelik başlattığımız çalışmalar kapsamında yol yapım, düzenleme ve genişletme, çalışmalarına başladık. Yapımı tamamlanmak üzere olan bu sokağımızın çehresi yapılan parke döşeme çalışması ardından değişmeye başladı. Bu çalışmalarımız yoğunluklu olarak bu yıl  ve önümüzdeki yıllarda devam edecek. Arabı,Kürdü ve Türkü ile   kentte yaşayan tüm yurttaşlarımız, kapısından sokağına, caddesine adımını attığı zaman kesinlikle toz, çamura, kire  ve pasa batmayacak. Herkesin rahat yaşa bileceği, ulaşımını rahatlıkla sağlayabileceği cadde ve sokaklar yapılıyor. Belediye olarak, kentte kaldırımsız ve yolsuz bir mahalle bırakmayacağız” dedi.

 Bakırhan, ve beraberindekiler daha sonra Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali yapım çalışmalarını ve Affet Evler Mahallesi Şemsika Küme evlerde devam eden istinat duvarı ve kutu menfez çalışmalarını denetledi.

Siirt belediyesi bünyesinde kent merkezinde bu yıl ki yol yapım çalışmaları için hazırlanan projeler kapsamında 53 bin ton asfalt, 75 bin metrekarelik parke döşeme çalışması, 2 bin 5 yüz metre istinat duvarı, 15 bin metre bordür taşı döşeme ve 4 bin metre oluk çalışması yapılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şeyh Muhibiddin Sokak Sakinleri. 9 yıl önce

sayın başkanlar,gerçekten belediye bünyesinde başlatılan yol yapım, düzenleme, onarım ve genişletme çalışmalarını gösteriş olsun diye yapmıyorsanız. gelin şeyh muhibiddin sokağı görün. sokak bbelediyenin aynasıdır. dfen işleri müdürü derhal değiştir. partiye çok oy kaybetirecektir. söylemesi bizden.efalarca gerek sözlü ve gerekse yazılı başvuru yaptık. yorum yazdık. bu yorumları kimse takip edip size söylemiyo, dahışmanınızın ne işi var. nede bu gibi şikayetleri sizlere bildirmiyor. yeter artık diyoruz. seçime kadar yapılmazsa bir tek oy sokağımızdan çıkmayacaktır.bu böyle biline.