Bu haber kez okundu.

Erzak Alışverişine Çıkan Köylüleri İl Özel İdaresi Karla Mücadele Ekipleri Kurtardı
banner229

Siirt'in Pervari İlçesine bağlı Geçittepe grup köy yolunda mahsur kalan yaklaşık 20 yolcu minibüsü Siirt İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bölgede etkisini gösteren kar ve tipi yağışının halen devam etmesinden ötürü mahsur kalan yolcu minibüsleri güvenli bir şekilde kurtarılarak ilçe merkezine ulaştırıldı.

Aylık erzakları almak üzere köylerinden çıkan yolcu minibüsler Pervari İlçesine bağlı Geçittepe grup köy yolunda mahsur kaldıklarını bildirmeleri üzerine harekete geçen Siirt İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri Geçittepe'ye ulaşarak mahsur kalan yaklaşık 40 vatandaş ile toplamda 20 minibüsü kurtararak ilçe merkezine ulaştırmayı sağladı.

Köylerde bulunan vatandaşlar, koruyucu ve öğretmenlerin alış veriş yapmak üzere ilçe ve kent merkezine inmek istedikleri ancak Geçittepe grup köy yolunda mahsur kaldıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat; "Pervari İlçemize bağlı Geçittepe grup köy yolunu kullanmak isteyen yaklaşık 20 yolcu minibüsü ile içerisinde bulunan ortalama 40 yolcumuzu güvenli bir şekilde Pervari İlçemize ulaştırdık.

Yolcu minibüslerin mahsur kaldığı yönünde gelen ihbara anında müdahale eden İlçe Şantiye Şefliğimiz yolcuları araçları ile birlikte kardan kurtarmayı başardılar.

İlçelerimizde halen karla mücadele çalışmamız aralıksız bir şekilde devam etmektedir. Pervari ilçemizde 5, Eruh İlçemizde 6, Şirvan İlçemizde 7 toplamda 18 köy yolumuz kapalıdır. Önceliğimiz yollarda mahsur kalan araçlar ve hastalardır. Ancak kapalı olan köy yollarımızı açma çalışmalarımızda devam etmektedir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.