Bu haber kez okundu.

Eruh'ta Öğrencilere Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi
banner229

Öğrencileri trafik konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan “Trafik Dedektifleri Projesi ”  kapsamında Eruh ilçesinde uygulamalı eğitim verildi.

“Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Bakanlığı ile Polis Eşleri Derneğinin işbirliği ve OPET A.Ş.’nin desteğiyle 03 -17 yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik, “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” kapsamında çocuklarımıza araç ve yaya güvenliği açısından bilgilendirmek amacıyla, Trafik eğitimleri Eruh ilçesinde verilmeye başlandı.

Eruh ilçe Emniyet Amiri Hüseyin Taş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Proje kapsamında, hedef kitlede trafik bilincinin oluşturulmasına katkı sağlaması amacıyla ilçemizde, yaz dönemi kuran kurslarında ve yaz okullarında öğrenim gören 198 öğrencimize trafik eğitimi verildiğini söyleyerek, Eruh İlçe Müftülüğümüzce yapılan ortaklaşa çalışmalar neticesinde, ilçe Emniyet Amirliğimize bağlı Trafik  Denetleme ekiplerimiz, Eruh YİBO ve Eruh Çok Programlı Lisesi Konferans salonunda 02.08.2017 ile 07.08.2017 tarihleri arasında kuran kurslarında ve yaz okullarında kurs gören 198 öğrencilerimize trafik eğitimi verildiğini söyledi.

Taş, Proje ile çocuklarımızı trafik konusunda bilinçlendirmek, trafik farkındalığı oluşturmak, onlara trafik kurallarını öğreterek, trafik kazalarını en aza indirgemek ve ülkemizde onlarında yetiştireceği yeni nesiller meydana getirmek amacıyla çocuklarımıza vermekteyiz.

Taş, İlçe genelinde tüm okullarda yeni eğitim ve öğretim yılında da “Trafik Dedektifleri Projesi ” devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.