Bu haber kez okundu.

Eruh Kırsalında Çatışma: 1 Güvenlik Korucusu Şehit Oldu
banner229

Siirt'in Eruh ilçesinde bir grup PKK'lı terörist tarafından güvenlik korucularına uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda, bir korucu şehit oldu. Geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Eruh İlçesi'ne bağlı Bilgili Köyü kırsalında güvenlik korucuları ile PKK'lı teröristler arasında mensupları arasında çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateşte güvenlik korucusu Abdurrahman Dündar şehit oldu.

Güvenlik görevlilerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma bölgesine, helikopterle 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan birlikler sevk edildi.

Bölgede silahlı bir grup teröristin kıstırıldığı öğrenildi. Şehit güvenlik korucusu Dündar'ın cesedi helikopterle çatışma bölgesinden alınarak, Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi.

Bugün düzenlenecek törenin ardından şehit güvenlik korucusu Dündar, Çizmeli Köyü'nde toprağa verilecek.

Bir güvenlik korucusunun şehit olduğu olayla ilgili Eruh Kaymakamı Murat Dayanç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Bilgili Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "21.06.2017 tarihinde saat 22.00 sularında ilçemiz Bilgili Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerimize açmış oldukları ateş sonucu bir güvenlik korucumuz şehit olmuştur.

Söz konusu terör eylemini yapan bölücü terör örgüt mensuplarının Bilgili Köyü sınırları içerisinde olabileceğinden yapılacak operasyonların sağlıklı bir şekilde Kaymakamlığımızca 5442 sayılı il idaresi kanununun 32'inci maddesi c) fıkrası uyarınca Bilgili Köyü mülki sınırlarının tamamını kapsayacak şekilde 22.06.2017 tarihi saat 01.00'dan 23.06.2017 tarihi saat 01.00'a kadar önleyici bir tedbir olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.