Bu haber kez okundu.

ERUH İLÇEMİZDE KAÇAK AVLANMAYA EN AĞIR MÜEYYİDELER UYGULANACAK
banner229
 

Eruh Kaymakamı Murtaza DAYANÇ, başkanlığında; İlçe Jandarma Komutan v. Yzb. Yavuz KESİCİ, Doğa Koruma Mühendisi Faruk TÜLÜCÜ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇİFTÇİ, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür v. Cumali NAS, Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüseyin GÜL ile Eruh Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Nasrullah ÖZDEMİR’den müteşekkil İlçe Av Komisyonu toplantısı yapıldı. 

     Toplantıda Merkez Av Komisyonu’na sunulmak üzere; avlanmaya yasak bölgeler, avlanmasına izin verilen av hayvanları ve süreler ile limitler, koruma altına alınan hayvanlar,  avlanma usul ve esasları ile yapılacak bilinçlendirme faaliyetleri karara bağlandı.

      Eruh Kaymakamı DAYANÇ, toplantının sonunda yapmış olduğu değerlendirmede; alınan kararlar ile usul ve esaslara aykırı şekilde kaçak avlanmaya asla müsaade edilmeyeceğini, özellikle de koruma altındaki nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan hayvanları avlayanlara en ağır cezai müeyyidelerin ( ör: her bir dağ keçisi için 15.000 TL)  uygulanacağını ve bu konuda ilgili kolluk birimlerinin denetimlerini aksatmadan devam edeceğini belirterek, vatandaşlarımızı da kaçak avlanmaya karşı duyarlı olmaya davet etti.

    DAYANÇ, ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrenci ve velilere, Müftülük kanalıyla vatandaşlarımıza, Avcılar Atıcılar Derneği tarafından da üyelerine yönelik bu konuda bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunulacağını ifade ederek, ekolojik dengeyi ve doğal hayatı korumak suretiyle gelecek nesillere iyi bir miras bırakmak adına, vicdani bir mesele olan bu konuda herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.