Bu haber kez okundu.

ERUH İLÇE KIRSALINDA HAVAN MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ
banner229
Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde; Görendoruk Jandarma Karakol Komutanlığı unsurlarınca icra edilen faaliyette, Eruh İlçesi, Görendoruk Köyü, Ziyaret Tepe mevkiinde çalıların arasına gizlenmiş vaziyette, patlamamış vaziyette dört (4) adet 60 mm’lik Havan mühimmatı, bir (1) adet 81 mm’lik Havan mühimmatı ve bir (1) adet Anti Tank Roket mühimmatı ele geçirilmiştir.
 Olay mahallinde emniyet tedbirleri alınarak, İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde Tahrip Timi tarafından ele geçirilen mühimmat, yerinde imha edilmiştir. Olayla ilgili Eruh Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilerek, adli tahkikata başlanmıştır.
 Başta çobanlar ve çocuklar olmak üzere, çeşitli nedenlerle arazide dolaşan vatandaşlar tarafından bulunan patlayıcı maddeler, ehil olmayan kişilerce kurcalanmaları neticesinde patlayarak, ölüm ve sakat kalma ile sonlanan üzücü olaylara ve hayvanların telef olmasına sebep olabilmektedir.
Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması maksadıyla, arazide bulunan yabancı cisim veya patlamamış mühimmata kesinlikle dokunulmaması, yerinden oynatılmaması ve derhal 156 Jandarma imdat telefonunun aranarak haber verilmesi önem arz etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.