Bu haber kez okundu.

Erkek Öğrenci Yurdundaki Hasar Nedeniyle Öğrenciler Başka Bloklara Yerleştirildi
banner229
Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne (YURTKUR) ait yurdun bir blokunda meydana gelen hasar nedeniyle yurdun öğrencilerin diğer bloklara yerleştirildiği bildirildi.
KYK Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Erdinç Yücesoy, yaptığı açıklamada, erkek öğrenci yurdunun A blokunda hasar oluştuğunu ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.
Oluşan hasarın yurdun dış tarafından gelen suların etkili olduğunu düşündüklerini belirten Yücesoy, "Siirt Üniversitesi'ne ait ve yurdun yanından geçen borunun hasar görmesi sonucu bu suların yurdu etkilediğini tahmin ediyoruz.
Yurdun bazı duvarlarında çatlaklar oluşmuş durumda. Bu nedenle önlem amacıyla A blokta bulunan öğrencilerimizin B ve C bloklara yerleştirilmesi için çalışma başlattık. Bazı öğrenciler bu bloklara geçti, bazıları ise aynı yerde kalmak için ısrar ediyor" dedi. Yücesoy, öğrencilerim mağdur edildiğinin söz konusu olmadığını belirtti.
- Oluşan delik için araştırma başlatıldı
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise erkek öğrenci yurdunun yanından geçen drenaj borusunun bir şekilde ezildiğini, oluşan delikle ilgili araştırma yapıldığını bildirdi. Erman, şunları kaydetti: "Toprağın 2 metre altında bulunan drenaj borusu ezilmiş durumda. Bacadan akan sular mağara gibi delik açmış. Yapı İşleri Daire Başkanlığımız konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
Üniversitemizin ilgili akademik birimlerince de mağaraya benzeyen deliğin kendiliğinden mi oluştuğu veya buna herhangi bir durumun mu neden olduğuyla ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.