Bu haber kez okundu.

ENSAR CAMİ ARTIK BİR KÜLLİYE
banner229
Bahçelievler Mahallesindeki Ensar Camisinde inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.
Yatılı kuran kursu, yemekhane, bayanlar için bölüm, kütüphane ve gasil hane başta olmak üzere birçok yenilik gerçekleştirilen cami artık bir külliye halini aldı. Camide yürütülen çalışmalar hakkında cami görevlileri Ramazan Toprak ve İsa Utlu çalışmaların yakın bir zamanda tamamlanacağını belirterek kendilerine destek veren hayırseverlere teşekkür ettiler.       Cami ile ilgili konuşan Ramazan Toprak; geçen sene ramazan ayında İsa Utlu hocamızla Ensar camiine atandık. O günden bu güne elhamdülillah hummalı bir çalışma başlattık camimizde. Bugün geldiğimiz noktada camimiz bir yarı külliye tarzına girdi elhamdülillah. Bugün camimizde hem erkek kuran kursu hem kız kuran kursu, inşallah kütüphane bitmek üzere Allah nasip ederse. Her şeyden en güzeli Efendimiz’e (s.a.v.) ait olan sakal-ı Şerif’i camimize kazandırdık.
   Camimizde sakal-ı şerif bulunmakta. Camimizde aynı zamanda taziye yeri, gasil hane, camimizin bahçesinde küçük bir çay ocağı; cemaatimizin gelip burada dinlenebileceği, çayını içebileceği güzel bir mekân. Aynı zamanda camimize gelen herkesin huzur bulacağı, ibadetinden tat ve lezzet alacağı bir imkan sunmak. O günden bu güne elhamdülillah camimizde çok büyük değişiklikler oldu.
   Camimizi en güzel şekilde bakım ve onarımdan geçirdik. Camimizi minarelerden tutun dışına kadar her tarafını kaplamak ve boyamak suretiyle, içini tadilat ve tamirattan geçirmek suretiyle en güzel manada Siirt’imizin hizmetine sunmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye çalıştık ben ve İsa hocam. Burada en başta bu hizmetin oluşmasında emeği geçen il müdürümüze, camimizde en ufaktan en çok emeği geçen bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.
  İsa Utlu; yaklaşık 12-13 aydır burada görev yapıyoruz. Caminin içinden dışına kadar çok büyük değişikliklere vesile olduk. Başta il müftümüz ve emeği geçen herkese bende çok teşekkür ediyorum. Özellikle Hekimoğlu ailesine sakal-ı şerif ’teki, yaptığı hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtENSAR CAMİKulliye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.