Bu haber kez okundu.

Engellilere 1 Günlük Temsili Askerlik
banner229
Siirt'te, 18 engelli "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen yemin töreniyle asker olmanın mutluluğunu yaşadı.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle gelen engelliler, temsili askerlik için üniformalarını giydikten sonra tören alanındaki yerlerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 18 engelli yemin etti. Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, İl Genel Sekreteri Recep Güldoğan, ve engelli vatandaşların ailelerinin katılımıyla İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili askerlik töreni, katılanları duygulandırdı.
Vali Mustafa Tutulmaz, bu tür etkinliklerle engelli vatandaşların vatan ve bayrak sevgisi ile toplumun bir parçası olma duygularını hep beraber yaşadıklarını söyledi.
  Vali Tutulmaz, engellilerin sağlık açısından zorunlu olmadığı halde askerlik gibi kutsal görevi bir gün bile olsa yapma teşebbüsünde bulunmaları, Asker kaçağı olanlara bir ders olduğunu söyledi.
Siirt İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu ise, kalpleri askerlik aşkı ile çarpan fakat sağlık durumları nedeniyle bu arzularını gerçekleştiremeyen 18 engelliye, kısa süreliğine de olsa askerlik heyecanını yaşatmanın kendilerine mutluluğu verdiğini söyledi. Yeloğlu, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 2003 yılından itibaren her yıl Mayıs ayında vatani görevini yapma arzusu içinde bulunan değerli evlatlarımızı temsili askerlik uygulaması ile bu emellerine ulaşmaktadır. Biraz önce bir eliniz silahınızda, diğer eliniz silah arkadaşlarınızın omzunda ulusumuzun ve bağımsızlığımızın sembolü şanlı bayrağımızın gölgesinde ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda engin bir coşku ile canınızı vatana adayan ve Türk milletinin gururu olmak için ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant yaşamınız boyunca size güç ve inanç verecektir" dedi.
  Eğitimde başarılı olan Jandarma Er Mehmet Öneryıldız, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, engelliler adına Mehmet Halil Soylu şiir okudu.
 Yapılan konuşmaların ardından 18 engelliye terhis belgeleri Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, tarafından dağıtıldı. Terhis belgesi alan engellilerin sevinci yüzlerine yansıdı.
Düzenlenen tören, narkotik ve akrobasi jandarma köpeklerinin gösterisi, yemin töreni ve askeri geçişin ardından verilen kokteyl ile program sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.