Bu haber kez okundu.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER, EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ
banner229
Siirt'te, görme, işitme ve zihinsel engelli öğrenciler, hazırladıkları süs eşyalarını sergiledi.
 Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini sürdüren ve haftada 16 saat de atölye dersi gören engelli öğrenciler, yıl içerisinde yaptıkları çeşitli süs eşyalarını Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde vatandaşların beğenisine sundu.
 Merkezin Müdürü Süleyman Yılmaz, yaptığı açıklamada, 45 öğretmen ile 172 öğrencinin bulunduğu okulda engelli öğrencilerin el emeğiyle yaptıkları ürünleri Engelliler Haftası dolayısıyla sergilediklerini ve serginin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Sergide yer alan ürünlerin birçoğunun satıldığını belirten Yılmaz, "Burada sergilediğimiz ürünler, öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı el işleri, resim ağaç oyma ve boyama işleri sergilenmektedir. 3 gün süren sergimiz, halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğretmen ve öğrencilerimizin verdiği emeklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
 Öğrencilerden Turgay Yeşilbaş da, "El emeği ürünlerini sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Ahşap ürünlerimizin önce çizimlerini yaptık. Sonra kıl testereyle keserek şekil verdik. En sonunda da boyadık ve tepsi ve diğer ürünleri elde ettik" diye konuştu.
Öğrencilerden Veysel Gülyeşil de okulda bulunan atölyelerde yaptıkları el ürünleri sergilediklerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtEngelliler Okulu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.