Bu haber kez okundu.

 “ENGELLİ BİREYLERİN BAKIMINI ÜSTLENEN BAKICILARA EĞİTİM” VERİLDİ
banner229
Siirt’te Gönül Elçileri Projesinin 3. Alt bileşeni olan Engelli ve Hizmetlere Erişim kapsamında, ’Engelli Bireylerin Bakımını Üstlenen Bakıcılara Eğitim’ verildi.
Ülkemiz genelinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen ve İlimizde de Vali Mustafa Tutulmaz‘ın eşi Fatma Tutulmaz öncülüğünde yürütülen 'Gönül Elçileri' projesinin 3. alt bileşeni olan ‘Engelli Bireylerin Bakımını Üstlenen Bakıcılara Eğitim’ Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Siirt Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına; Vali Mustafa Tutulmaz ‘ın eşi Fatma Tutulmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, eşi Hayriye Canpolat, bazı kurum müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, Engelli bireylerin bakımını üstlenen bakıcılar katıldı.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın eşi Fatma Tutulmaz,”Engelli kardeşlerimize, her zaman sevgiyi, hoşgörüyü esas alan bir hizmet anlayışı ile hareket etmeliyiz. Çünkü Engellerimizin en çok ihtiyaç duyduğu şey, sevgidir, hoşgörüdür. Proje ‘ye katkı ve katılım sağlayan Gönül Elçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hifzullah Canpolat, ise yaptığı konuşmada, “Gönül elçileri projesinin en önemli alt bileşenlerinden olan, engelli bireylerin bakımını üstlenen bakıcılara verilecek eğitim ile engelli kardeşlerimizin daha kaliteli bir hizmet sunulması amaçlanmış olup, engellilerimizin bakımını üstlenen bakıcıların daha bilinçli bir bakım hizmeti sunmalarının yanı sıra sorumlulukları ve engellilerin sosyal, ekonomik ve hukuksal haklarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Dedi.
İlimiz genelinde 2845 bakıcıya engellilerin engel durumları araştırılarak, eğitim vermeyi hedeflediklerini belirten Canpolat, İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan iki sosyolog ve bir psikolog tarafından hazırlanan mesleki eğitim programı kapsamında eğitimlerin 6 ilçede de verileceğini sözlerine ekledi.
Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Özlem Bilgin,yatağa bağımlı engellilerin sorunları ve çözümleri ile Fizyolojik engelli hastaların bakımı konularında sunum yaparak bilgiler verdi.
Psikolog Hülya Ekin ise, Zihinsel ve ruhsal engellilere yönelik kiriz anında nasıl davranılması gerektiği ve bakımları ile ilgili bilgiler aktardı. Sosyolog Abdurrezzak Kaya da evde bakım ile ilgili mevzuat bilgilerinin yanı sıra engelli bireylerin sosyal, ekonomik ve hukuksal hakları, kamu kurumlarında istihdamları ve ücretsiz engelli seyahat kartları ile ilgili bilgiler verdi. Program, Aile Sosyal Politikalar tarafından hazırlanan engelliler ile ilgili slayt gösterimi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.