Bu haber kez okundu.

Engeli Baba Hayatını 3 Çocuğuna Adadı
banner229

Küçük yaşta trenin çarpması sonucu sol bacağını kaybeden Hikmet Kasırga, 2 yıl önce eşinin vefatı üzerine 13, 10 ve 3 yaşlarındaki çocuklarına hem annelik ve babalık yapıyor.

Batman'da 3 yaşındayken tren istasyonunda arkadaşlarıyla oynadığı sırada trenin çarpması sonucu sol bacağını kaybeden Hikmet Kasırga (41), annesinin geçimini temin edememesi nedeniyle devlet tarafından koruma altına alındı.

Kasırga, 18 yaşına kadar yetiştirme yurdunda kaldı ve buradan ayrıldıktan sonra Siirt'te Zeynep Hatun Kız Meslek Lisesinde memur olarak çalışmaya başladı. 2004 yılında hayatını Ayşe Kasırga ile birleştiren Kasırga, 3 çocuk sahibi oldu. Eşini 2 yıl önce kaybeden Kasırga, 3 çocuğuna hem annelik hem babalık yapıyor.

Kasırga yaptığı açıklamada, tek başına engelli halde 3 çocuğa bakmanın zor olduğunu, annesi ve kız kardeşinin bu konuda kendisine yardımcı olduğunu dile getirerek, şunları anlattı:

"Elimden geldiğince hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyorum. Hiç kimse annenin yerini dolduramaz ama çok şükür idare ediyoruz. Biz hep beraber çok mutluyuz. Yeter ki okusunlar, büyük adam olsunlar, vatanlarına milletlerine hayırlı evlatlar olsunlar, ben babaları olarak onlardan başka bir şey istemiyorum."

Çocuklarını çok sevdiğini ve onları hep gözettiğini ifade eden Kasırga, evlatlarının hayattaki en değerli varlıkları olduğunu, her biriyle ayrı ayrı ilgilendiğini söyledi.

Kasırga, "Ödevlerinde onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Onları bu halde yetiştirmek maalesef zor ama onların yanındayken huzur buluyorum. Babalar Günü'nü gururla geçiriyorum. Çok güzel evlatlarım var, Allah onları vatana ve millete hayırlı evlatlar kılsın." diye konuştu.

Kasırga'nın oğlu Muhammed Mustafa Kasırga (11) da aile olarak birlikte zaman geçirdiklerini, diğer kardeşlerinin bakımı konusunda babasına yardım ettiğini söyleyerek, "Kardeşlerime sahip çıkmaya çalışıyorum. Babamla alışverişe çıktığımızda ona yardım ediyorum. Babamız bize hem annelik hem babalık yapmaya çalışıyor. Babamı bu yüzden çok seviyorum. Benim için en güzel baba benim babam." diyen Kasırga, babasının Babalar Günü'nü kutladı.

Zeynep Kasırga (10) da babasının her sabah annesi gibi saçlarını taradığını anlatarak, "Onu çok seviyoruz. Annemizi çok özlüyoruz. Ama annem yerine şimdi babamız, bize hem annelik hem babalık yapıyor. Babam engelli olmasına rağmen bize hep sahip çıktı. Allah babamızı başımızdan eksik etmesin. Babam her zaman bizi koruyor ve sahip çıkıyor." diye konuştu.

Kasırga'nın 3 yaşındaki oğlu Ömef Faruk da babasının elini öperek Babalar Günü'nü kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.