Bu haber kez okundu.

En Çok Kitap Okuyanlar Müze Kart İle Ödüllendirildi
banner229

53'üncü Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 2016-2017 yılları içinde halk kütüphanesinden en çok kitap alıp okuyan, en çok ödünç kitap alanlara müze kart ödülü verildi.

Siirt’te, 6-7 Ekim 2014 tarihinde Kobani olaylarında 50 yıllık arşivle birlikte yakılan Halk Kütüphanesi, 20 Ekim 2014 tarihinde geçici olarak hizmet verdiği Güres Caddesi’nde yoğun bir ilgi görüyor.

Siirt İl Kültür Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, 6-7 Kobani olayları öncesi eski kütüphanede yıllık 98-100 bin olan okuyucu sayısının, 2015 ve 2016 yılarında iki katına çıktığını, ancak mevcut yer sıkıntısından bu sayının 36 -48 bin dolayında kaldığını söyledi.

Uslu, son üç yılın istatistiki verilerine yayınlayarak, "Ödünç servisinde kayıtlı üye sayısı 2014 yılında bin 233 iken, 2015 yılında bin 394 oldu, 2016 yılında ise bu rakam 3 bin 216’ya çıktı. Yani yaklaşık 3 katı kadar bir artış var. Eski kütüphanemizde 6 aylık istatistiki verilerine göre verilen kitap sayısı 7 bin 386 iken 2016 yılının ilk 6 ayında 10 bin 911 kitap ödünç verildi.

 Eski Kütüphanemizde öğrenci oturma kapasitesi 350 Kişilik İken bugün bu sayı 100 olmasına rağmen kütüphaneye gelen kitap okuyan öğrenci sayısında büyük bir artış var. Ayrıca eski kütüphanemizde yıllık ziyaretçi sayısı 98 ile 100 bin kişi arasında değişirken, 2016 yılında bu sayı iki katına yükselmiştir. Ancak mevcut kapasitemiz 100 kişilik olduğundan yer sıkıntısından bu sayı 36-48 bin arasında değişmektedir. Kütüphane raflarında 12 bin adet kitap mevcuttur" dedi.
Günümüzde bilgi üreten ve bilgi pazarlayanların ön planda olduğunu anlatan Siirt İl Kültür Turizm İl Müdürü Remzi Uslu, bilgiye ulaşmanın temelinde okumak olduğunu söyleyerek, "Okumak uzun bir yolculuktur, beşikte başlar, mezarda biter. Kütüphanelerin yaşam boyu öğrenmenin en önemli unsuru olarak bir, yaygın eğitim kurumu işlevi görmesinin yanında enformasyon teknolojileri ile de iç içe olduğunu belirtti.

Kütüphaneler Haftası'nın kitabın insanın en hakiki dostu olduğunu anlatmak için seçilmiş bir gün olduğunu ifade eden Uslu, "Kitap okuyan bir neslimiz olduğundan dünya medeniyetine ölmez eserler bırakmış bir milletiz. Bizim coğrafyamız, insanlığın varoluşundan bu yana dünyanın en önemli kültür merkezlerinin başında geliyor. Daha nice büyük insan bölgemizden çıkacak ve insanlığa ışık olacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın  ardından yıl boyu en çok kitap okuyan Bahar Gül, Mehmet Şalcı,Pelin Ete, Fetiha Kasrak, Mazhar Teymur ve Halise Hilal Güneş Müze Kart ile ödüllendirildiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.