Bu haber kez okundu.

Emlakçılar Yeni Emlak Yasasını Dört Gözle Bekliyor
banner229
Mayıs ayından itibaren yürürlüğe girmesi beklenen yeni emlak yasasını dört gözle bekleyen emlakçılar, bu yasayla korsan emlakçıların önüne geçilebileceğini belirtti.
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TÜMFED) ve Emlakçılar Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenleyerek meclise sunduğu yeni emlak yasasının, Mayıs ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Taslak halinde meclise sunulan yasayı değerlendiren ilimizde yıllardır emlakçılık yapan Muhsin Kebapçı, emlakçıların bu yasayı yıllardır dört gözle beklediğini söyledi.
Çıkması beklenen yeni yasayla emlakçıların itibarını zedeleyen ‘korsan emlakçıların’ önüne geçilebileceğini belirten Kebapçı, “Meclise sunulan taslaktan haberdarız ama içeriğini fazla bilmiyoruz. Bizim için asıl önemli olan, korsan emlakçılarla mücadele etmektir. Yıllardır gerekli uyarılar yapılıyor ancak bu korsanların önüne geçilemedi. Korsan emlakçılar belgesiz, bilgisiz, sertifikasız iş yapanlardır.
Emlakçılık mesleğine darbe vuran, bu mesleği itibarsızlaştıran korsanlardır. Bu yasayla korsan emlakçıların önü alınabilir. Emlakçılar yasanın çıkmasını dört gözle bekliyor.” dedi.
“Taslağa göre emlakçılık itibar kazanacak”
Yasanın çıkması için yetkililere defalarca müracaatta bulunduklarını dile getiren Kebapçı, “Dünyada en riskli meslek emlakçılıktır. Emlakçı, bir alım-satımda milyarlarca paraya kefil oluyor. O paranın başına herhangi bir şey gelse alıcı ve satıcı bütün sorumluluğu emlakçıya yüklüyor.
Emlakçı da bu riski göze almak zorunda. Emlakçılık hem zor, hem riskli, hem de şereflidir. Ama itibarsızlaştıran korsan emlakçılardır. Biz, yıllardır bu yasanın çıkmasını bekliyorduk. Defalarca müracaatımız oldu. Meclise gitti, anlaşamadılar ya da alt komisyonlardan geri döndü. Onun cezasını emlakçılar çekti.
Taslağa göre emlakçılık tamamen farklı bir boyut alacak, itibar kazanacak. Tüketici ile üretici arasında artık sağlam, güvenilir bir meslek haline gelecek.” şeklinde konuştu.
‘Emlakçılar avanta para alıyor’
sözlerine tepki Kebapçı, bazı haber sitelerinde geçen ‘Emlakçılar avanta para alıyor’ ifadesine de tepki göstererek, bugüne kadar hiçbir emlakçının avanta para almadığını ve bundan sonra da almayacağını savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.