Bu haber kez okundu.

Emlak ve Temizlik Vergisinde Son Ödeme 31 Mayıs
banner229
 Siirt Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama da 2016 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinin 1. taksitinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs Salı günü mesai bitiminde sona ereceği bildirildi.
Siirt Belediyesi Siirt Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü Gelir şefliği tarafından konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şöyle; “Belediyemiz Gelirler tahakkuk ve takip birimince tahsil edilmekte olan 2016 yılı Emlak vergisi, Çevre Temizlik vergisi ve İlan reklam vergisi 1’inci taksit yatırma tarihi 31 Mayıs Haziran Salı günü mesai bitimine kadar olup, Bina, arsa ve arazi gibi gayrimenkullere sahip mükelleflerin Emlak vergisini, İş yerinde oturanların (ÇÖP) Çevre Temizlik vergisinin zamanında yatırmaları gerekmektedir.  
Tarihinde yatırılmayan vergiler için günlük gecikme cezası uygulamasının kanun gereğidir. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için vergilerini zamanında ödemeleri önemle duyurulur.

Kayıtlarımız üzerinde yapılan incelemelerde birçok vatandaşımızın (Bina, Arsa, Arazi) Emlak vergisi,  Çevre Temizlik vergisi ve İlan Reklam vergisi bulunmaktadır. 2464 sayılı Belediye Gelirler kanunu,  6183 sayılı Amme alacaklar kanunu gereği borcunu yatırmayan vatandaşlarımızın hakkında gereken yasal işlem yapılacaktır. Haciz durumuna düşmemesi için vergi borcu bulunan mükelleflerin mağdur olmaması için; belirlenen yasal süreç içinde borçlarını Mali Hizmetler Gelir şefliği bünyesinde bulunan veznelere borçlarını ödemeleri gerekmektedir.” 

Anahtar Kelimeler:
SiirtBelediyeEmlak Vergisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.