Bu haber kez okundu.

Ekmeğe 10 Kuruş Zam!
banner229
Siirt Fırıncılar Odası, ekmeğin yüzde 20 zamla satışa sunulması için başvuruda bulunurken, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği %11 oranında zammı uygun bularak 80 kuruştan satılan ekmeğin 90 kuruşa satılmasını kararlaştırdı.
Fırıncılar Odası, çay fiyatlarının yüzde 60 ile 75 kuruştan, ekmeğin ise 80 kuruştan satışa sunulduğu kentte ekmeğin 1 liradan satışa sunulmasını talep etmişti.
Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi, kentte 72 ekmek fırınının bulunduğunu belirterek, bu fırınlarda 350 ile 400 arasında kişinin çalışarak ailesini geçindirmeye çalıştığını ve fırıncılar olarak un fiyatlarında ve işçi maliyetlerinde yaşanan artışlardan dolayı böyle bir zam taleplerinde bulunduklarını belirtti.
Artan maliyetlerden dolayı kentteki 72 fırında geçerli olmak üzere ilgili yerlere talep edilen zamla ilgili karar alan Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği daha önce 80 Kuruş olan Ekmeğin bundan böyle 90 Kuruştan satılacağını açıkladı.


Anahtar Kelimeler:
SiirtZamEkmek10 Krş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.