Bu haber kez okundu.

Eğitim Bir-Sen’den, Çalışan Gazetecilere Akşam Yemeği
banner229
Gazeteciler Günü münasebetiyle Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen Temsilciliği tarafından akşam yemeği düzenlendi. Programa Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Siirt Temsilcisi Murat Şeker, Memur-Sen’e bağlı şubelerin Temsilcileri, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cumhur Kılıççıoğlu ve gazeteciler katıldı.
Geceye iştirak eden gazeteciler ve Memur- Sen’e bağlı üyelerin kendilerini tanıttıktan sonra, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Siirt Temsilcisi Murat Şeker Gazetecilerin fikir alışverişinde bulunarak, önerilerini dinleyerek not aldı.
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Siirt Temsilcisi Murat Şeker yaptığı açıklamada; Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.
Ancak sendikal örgütlenme oranın düşük olduğu, iş güvencesinin olmadığı ve alın terinin karşılığının alınamadığı sektörde öncelikli konu sendikal örgütlenme olmalıdır. Bugünün iş güvencesinin olduğu, sendikal örgütlenmenin önünü açıldığı, sosyal ve ekonomik hakların teslim edildiği bir gün olmasını temenni ediyoruz.
Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için mesleki zorluklarına rağmen vazifesini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan basınımızın, düşünce ve görüş zenginlikleriyle, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü büyüktür.
Bu duygu ve düşüncelerle, basın meslek ilkelerine bağlı hareket ederek, mesleki ve toplumsal duyarlılık içinde çalışmalarını sürdüren basının, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.” Dedi.
Programa katılan Gazeteciler kendilerini ağırlayan Memur-Sen Siirt İl Temsilciliği ve şube başkanlarına teşekkür ettiler.
Program sonunda Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Siirt Temsilcisi Murat Şeker tarafından geceye katılan gazetecilere kitap hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.