Bu haber kez okundu.

E-Tebligat' Semineri Verildi
banner229
Siirt Vergi Dairesi tarafından, Elektronik Tebligat (E-Tebligat) uygulaması hakkında Siirt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda vergi mükelleflerine bilgilendirme semineri verildi.
Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, Gelir Müdürü Zekayi Çelik ve Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Vedat İş tarafından verilen seminerde e- Tebligat, e-defter ve e-fatura uygulamaları kapsamları ve işleyişlerii hakkında bilgiler verdiler.
1 Ocak 2016 tarihinden itibaren E-Tebligat uygulamasına geçileceğini belirten Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, "Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, E-Tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesidir.
Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğurmaktadır. E-Tebligat başvurusunu, mükelleflerimiz, bizzat kendisi veya kanuni temsilcisi aracılığıyla yapabileceği gibi E-Tebligat ile ilgili işlemleri yapmak üzere özel yetki içeren noterden alınmış vekâletnameyle vekili aracılığı ile de yapılabilir. E-Tebligat başvurusu yapıldığında ve E-Tebligat gönderildiğinde Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde belirtilen telefon numarasına SMS yoluyla ve/veya bildirilen e-posta adresine mail yolu ile bilgilendirme yapılır." dedi.
Vergi mükelleflerinin mutlaka şifre ve parola alması gerektiğini belirten Orulluoğlu, "E-Tebligat sistemi ile gönderilen belgeler, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılır." diye konuştu.
Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, şifre ve parola almayanlara posta yoluyla tebligatın yapılmayacağını vurguladı.
Verilen seminerde,
Elektronik Tebligat
Nedir Vergi dairelerince düzenlenen ve mükellefler ile diğer muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakların, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesidir.
E- Tebligat Ne Zaman Başlıyor
E- Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak. Ancak bu tarihten önce e-tebligat uygulamasına geçmek için bildirimde bulunanlara 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren E- Tebligat yapılmaya başlandığı belirtildi.
Kimlere E- Tebligat Yapılacak
- Kurumlar Vergisi mükelleflerine zorunlu -Ticari, Zirai ve Meslek kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara (Kazançları basit usulde tespit edilenlerle gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç) zorunlu -Kendilerine E- Tebligat yapılmasını talep edenlere ise isteğe bağlı E- Tebligat yapılacağı belirtildi.
E- Tebligat başvurusu bizzat mükellef/kanuni temsilci tarafından yapılabileceği gibi E-Tebligat sistemi ile ilgili işlemleri yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekâletnameyle yetkili kılınan kişiler aracılığıyla da yapılabilecek.
Mükelleflere E-Tebligat yapıldığında Elektronik Tebligat Bildiriminde yer alan telefon numarası veya e-posta adreslerine; SMS veya e-posta ile bilgilendirme yapılacağı bildirildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.