Bu haber kez okundu.

Duyarsız Vatandaşlar Çevreyi Kirletiyor
banner229

İlimiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanında duyarsız vatandaşların kamelyalara gelişi güzel attığı çöpler çevreyi kirletiyor. 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kamelyada oturan vatandaşlar yedikleri çekirdekleri kabuklarıyla yere atıyor.

Belediye yaptığı hizmetlerle her tarafı güzelleştirmeye çalışırken, duyarsız bazı vatandaşlar ise çevreyi kirletmeye devam ediyor.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında etrafa atılan içecek kutuları, su şişeleri, plastik poşetler, çekirdek kabuklarını atan vatandaşların duyarsızlığın ve sorumsuzluğun boyutunu çarpıcı bir şekilde gösteriyor.

Kamelyanın ve oturma banklarının hemen etrafında çöp kutusunun bulunmasına rağmen ısrarla çekirdek kabuklarını yere atan vatandaşlar tepkiye yol açarak, görüntü kirliliğine neden oldu.

Siirt’in en işlek yerlerinden biri olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan bu duyarsız davranış duyarlı halkın tepkisini çekti.

Akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanına çocuklarıyla gelip zaman geçiren aileler, kalktıktan sonra içecek kutuları, su şişeleri, plastik poşetler, çekirdek kabukları ve sigara izmaritlerini yerlere atarak temizlik konusunda ne kadar duyarsız ve sorumsuz oldukları görüldü. 

Siirt Belediyesi temizlik çalışanları, cadde ve sokaklarda çöp konteynırları bulunmasına rağmen çöpleri gelişi güzel sokağa atanlara tepki göstererek, daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında çöplerini gelişi güzel bir şekilde kamelyalara bırakan vatandaşlara tepki gösteren Belediye çalışanları, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya ve çevrelerini temiz tutmaya davet ettiler.

İlimizde, özellikle 15 Temmuz Demokrasi Meydanında oturan vatandaşlar kamelyalardan kalktıktan sonra çekirdeklerini,çöplerini yerlere atığını belirten Belediye temizlik işçileri yaşanan bu durumun hem görüntü kirliliğine sebep olduğunu hem de halk sağlığını tehdit ettiğini belirttierek,vatandaşların daha duyarlı davranmalarını istediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.