Bu haber kez okundu.

DOLUHARMAN KÖYÜNDE CAMİ VE KURAN KURSU AÇILIŞI YAPILDI
banner229
Siirt İl Merkezine bağlı Doluharman Köyünde İstanbul’da ikamet eden iş adamı hemşerimiz Mehmet Ekinci’ nin babası Abdullah ve annesi Emine Etkinci adına yaptırdığı cami ve kuran kursunun açılışı dualarla yapıldı.
Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan törende, İl Müftüsü Faruk Arvas bir konuşma yaptı. Arvas, Cami inşaatının 350 metrekare alan üzerinde inşa edildiğini, 800 bin liraya mal olduğunu ve 500 kişilik bir kapasitesinin bulunduğunu belirtti.
Arvas, İki minareli cami ve kuran kursunun bedelinin % 90 lık bir bölümü hayırsever işadamı Ekinci tarafından karşılanırken, geri kalan bölüm ise köylüler ve Diyanet Vakfı tarafından sağlandığını sözlerine ekledi.
Vali Mustafa Tutulmazda yaptığı konuşmada; Camilerin toplumsal açıdan önemine değindi. Doluharman köyümüzün mimarisine uygun yapılan bu İbadethanenin yapılmasında emeği geçen Hayırsever İşadamı Mahmut Ekinci’yi tebrik ederek, kendisine, köylülere teşekkür etti. Vali Tutulmaz hayırsever iş adamı Ekinciye bir Plaket, bir battaniye ve bir Marifetname hediye etti.
Daha sonra caminin kurdelesi kesildi ve ilk cuma namazı kılındı.
Açılış töreni namazın ardından ikram edilen yemekle sona erdi. Törene; Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, bazı daire müdürleri, AK Parti il Başkanı F.Özgür Çalapkulu ve toplum önderleri ile köylüler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtAÇILIŞCamiDoluharman
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.