Bu haber kez okundu.

Dolandırıcılık Hız Kesmiyor!
banner229
Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, Teknolojinin akıl almaz yükselişi ve kontrolsüz kullanımı neticesinde, eskiden kâğıt üzerinde | | | veyahut fiili olarak yapılan dolandırıcılık faaliyetleri teknolojik öğelerle desteklenmeye başladı.
Son 3-4 yıldır kendilerini "hâkim, savcı, asker, polis" diye tanıtan bir takım dolandırıcılar, içlerinde profesörler, doktorlar ve işadamları diye uzayıp giden listeden kendilerine mağdurlar buldular. Öncelikle dolandırıcılar her ne şekilde bulduklarını bilmeseniz de size bir şekilde ulaşıyorlar ve garip olan size ait birçok bilgi de ellerinde oluyor.
Bunun üzerine sizin sisteme onay vermeniz ya da katılmanız maksatlı; "sağlık paketi kazandınız, "telefon kazandınız”, "ücretsiz check-up hizmeti kazandınız" gibi özellikle kazanmak, ücretsiz vurgusu yapılan mesajlar ve aramalarla sizin de bu sisteme girmeniz amaçlanıyor, yüksek oranda da insanların tamam kabul ediyorum, evet onaylarını alıyorlar ve onay almasalar dahi sistem içinde olduğunuzu, sesinizin kaydedildiğini, ilgili kanunlar uyarınca sözleşme yapmış gibi sayıldığını söylüyorlar.
Üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra aslında bu sistem ücretsiz değildi ya da ücretsiz kısmı sona erdi bundan böyle para göndermeniz gerekli diye bir bildirim yapıyorlar.
Sizlerin dahil olduğunuzu iddia ettikleri sistemden çıkmak isteseniz dahi para istemeye başlayıp, para vermezsen hacze geliriz korkutmasıyla onlarca insandan binlerce lira alındığını belirten Aytaç, bu tür durumlarda mutlaka 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.