Bu haber kez okundu.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı Siirt’te Yapıldı
banner229
 Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği 2014Yılı Mali Olağan Genel Kurul Toplantısı, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı ve Konferans Salonunda yapıldı.

Diyarbakır Bölge Birliği Başkanlığını Kurtalanlı Hemşerimiz ve Aynı Zamanda Kurtalan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığını da yürüten Ekrem KARATAŞ  Başkanlığında, Siirt Ticaret Sanayi Odası Toplantı ve Konferans Salonunda Gerçekleşti.
Genel Kurulda konuşan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Karataş “Hepimizin bildiği gibi bölge birliğimiz Diyarbakır, Batman ve Siirt İlimiz olmak üzere üç vilayetten oluşmaktadır. Bölge birliğimize bağlı 13 Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi bulunmaktadır. “

Toplantıda Gelir gider tabloları, Denetim Kurulu Raporu, Tahmini Bütçe okunarak Genel kurula katılanlar tarafından ibra edildi.

İstatistik Veriler;

Göreve başladığımız(17.04.2010) tarihinde ki plasmanımız 28.458.000,00 Tl ikenplasmanımız(31.12.2014) tarihi itibari ile 165.175.000,00 Tl’ye çıkartılmıştır

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri olarak dağıttığımız krediler;

Bir yıllık 0,4 bir yıldan dört yıla kadar olan kredilerde 0,5 faiz oranı işlenmektedir.

Kooperatif komisyonu: %1,50

Bloke : % 1

Risk : % 1

Banka Komisyonu : % 0,5

Teskomb : % 0,25

Bölge Birliği Komis. : % 0,25

Ortaklık payı : 100 TL

Bölge Birliği Başkanlığımıza bağlı Bütün Kooperatiflerimizin sorunlarını çözdük demiyoruz ama sorunlarının çoğunu çözdüğümüze inanıyoruz.

 Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Karataş ; “  Bölge birliğinde görev yapan Yönetim – Denetim kurulu üyeleri ve Bölge Birliği Müdürümüz ile birlikte görevimizin ve bölgede esnaf ve sanatkar, nakliyeci, minibüsçü esnaflarımızın sorunlarının bilincindeyiz. 
Aralıksız olarak göreve geldiğimiz günden bu yana her ay düzenli olarak toplanarak bölgemizin, kooperatiflerimizin sorunlarını tartışıyoruz ve çözümler üretmeye çalışıyoruz.
2014 yılında İstanbul da düzenlenen Avrupa esnaf ve kobi Konfederasyon toplantısına katılım sağlandı,

2014 yılı içerisinde Kooperatif Müdürleri ve çalışanlarına dönük iki gün eğitim semineri Bölge Birliği Başkanlığımız tarafından verilmiştir.

Yılbaşında hepimizin bildiği gibi 1 – 5 ay gibi bir sürede kredi dağıtamadık, Ankara da Başbakanın da katıldığı bir toplantıya katılım sağlandı, bu toplantıdan sonra kredi dağıtımı başladı.

Ankara da Cumhurbaşkanın Başkanlığında Düzenlenilen Toplantıya Katılım Sağlanıldı,

2014 yılı içerisinde kooperatiflerimizi ilgilendiren yurt içinde ki toplantılara katılım sağlanılarak yapılacak çalışmaların daha etkili ve verimli olabilmek adına yapılan bilgilendirmeler doğrultusunda hareket edilmiştir.

Barış süreci;

Değerli arkadaşlar bizler gerek bölgedeki kooperatif başkanlarımız gerekse üyelerimiz bulunan esnaf ve sanatkarlar olarak barış sürecini destekliyoruz ve sonuna kadar sürecin arkasındayız.

Esnaf ve sanatkarlarımızın toparlanabilmeleri için daha uzun süre mücadele etmemiz gerekir.

Ardından söz alan konuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanları dilek görüş temennileri hakkında yapılan konuşmalar sonrası Kooperatif Başkanlarına Bölge Birliği Başkanı Ekrem KARATAŞ tarafından plaket verildi, toplantıya katılan bütün delegelere ve misafirlere Siirt Fıstığı ve Diyarbakır Kadayıfı ve Siirt’in yöresel yemeklerinden büryan ikram edildi.

Bölge Birliği Başkanı Ekrem KARATAŞ toplantıya katılan Kooperatif Başkanlarına, Delegelere, Diyarbakır Gümrük ve Ticaret İl Müdürüne, Siirt Gümrük ve Ticaret İl Müdürüne, Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanına, Kurtalan Halk Bankası Şube Müdürüne, Kurtalan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanına, Siirt ve Kurtalanın yazılı ve görsel basının temsilcilerine, toplantıya katılan bütün misafirlere Bölge Birliğinin Toplantısına katılım sağladıklarından herkese teşekkür ederek ayrıca toplantı salonunu bize tahsis eden Siirt Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.