Bu haber kez okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından Din İstismarı İle Mücadele Semineri
banner229

Din istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda toplumu Kur’an ve sünnete dayalı sahih dinî bilgi ile aydınlatmak amacıyla düzenlenen seminerler diğer 40 ilde olduğu gibi Siirt’te de başladı.
Çarşı Camii alt bölümünde düzenlenen  İlçe Müftüleri, Vaizler, Merkez,  ilçe Din Görevlilerinin katıldığı Seminer, Hafız Ramazan Toprak’ın Kur’an tilavetinin ardından Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, selamlama konuşması yaparak seminerin amacını anlattı.
Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı yabancı Dil ve Lehçelerde yayınlar Daire Başkanı Yıldıray Kaplan, ülkemizin İslam aleminin ve insanlığın içinden geçtiği süreçleri doğru okumamız doğru anlamamız gerektiğini ifade ederek coğrafyamızda yaşanan hadiseleri oynanmak isteyen oyunları ilim ve irfanımızla sahih dini bilgi ile basiret ve ferasetimizle izanımızla bozmalıyız dedi.

Bunun için yüce dinimizi Kur'an ı Kerim ve Sünneti Seniyyenin ebedi rehberliğinde 15 asırlık İslam medeniyetinin zengin bilgi mirası eşliğinde İslam ulemasının yolunda İslamın ana yolu olan ehli sünnet vel  cemaatin anlayışında günümüzün değişen ve gelişen şartlarını ve de insanlığın ortak kazanımlarını dikkate alarak toplumumuza genç nesillere aktarmamız anlatmamız gerekiyor dedi. İslami ilimlerin eğitim ve öğretimini yaparken de Anadolu İslam medeniyetinin tecrübesini dikkate almak gerektiğini söyleyen Kaplan özellikle usul ve metot ilimleri üzerinde yeniden durmamız gerektiğini ifade etti.

Daha sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Uzman Yardımcısı Ahmet Aslantaş, bu seminerlerin 40 ilde yapılacağını belirterek şunları söyledi:Dini olduklarını ve İslam’ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan , kan döken ve aslında kendi çıkarları için müslümanların maddi ve manevi varlığını istismar eden başta DEAŞ, Boko haram olmak üzere diğer  terör örgütleri , en büyük zararı yine Müslüman toplumlara , birlik ve beraberliğimize , geleceğimize ve gençlerimize zarar verdiğini belirterek, Müslümanların uyanık olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Bayanlara yönelik İstanbul Baş Vaizesi Halime Yıldız Arifin Kız kur'an kursunda Diyanet İşleri Başkanlığının Din istismarı adı altında yapılacak çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

Seminere Siirt Merkez ve İlçe Müftüleri, Vaizler, K.K. Öğreticileri, İmam-Hatipler, Müezzin Kayyımlar katıldı.

Bilgilendirme toplantısı Arifin ve Vecide Kız Kur'an kursunda, Başta Vali, Vali yardımcıları Kurum amirleri ve STK Temsilcileri ve eşlerine yönelik yapılacaktır.  Ayrıca  Vali, Vali yardımcılarına bilgilendirme toplantısı, KYK Kız ve Erkek yurtlarında  Üniversite öğrencilerine yönelik konferans,  halka yönelik konferans ise, 20 Nisan Cuma günü saat 14.00'te  İlim yayma cemiyetinde yapılacaktır. Ulu Cami ile Sancaklar Çarşı Camiinde Cuma namazı öncesinde vaaz, Yerel Medya Kanal 56 Televizyonunda program, yapılacaktır. Proğramlar Siirt'te 2 gün sürecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.