Bu haber kez okundu.

DİKA’dan Pervari’ye 2.2 Milyonluk Proje Desteği
banner229

Siirt’in Pervari Belediyesi tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) “2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Ajans’a sunulan “Pervari Doğa Turizmi” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Pervari Belediye Başkanı Teyyar Özcan ile DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından imzalanan projenin toplam bütçesi 2 Milyon 182 Bin ₺ olup Ajansımız tarafından %75 oranında 1 Milyon 637 Bin ₺ hibe desteği sağlanacaktır.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Siirt Pervari’de halkın ekonomik ve sosyal yaşamına katkıda bulunmak amacıyla Pervari Belediyesi tarafından Ajans’a sunulan “Pervari Doğa Turizmi” projesini desteklediklerini belirtti. Altındağ “Turizm sektörü, günümüzde ekonomik ve sosyal getirileriyle beraber kalkınma açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Yeni turizm eğilimleri sağlık, kültür, tarih, doğa ve kırsal turizm yönünde gerçekleşmektedir” dedi.

Pervari Belediye Başkanı Teyyar Özcan, projenin geçmesinde desteklerini esirgemeyen Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a teşekkür ederek, Serkahni (Pervari Doğa Turizmi) projesinin en kısa sürede hayata geçirilerek doğa turizmine kazandırılacağını ve Pervari halkının hizmetine sunulacağını söyledi.

Projenin amacı Pervari ilçesinin turizm potansiyelinin arttırılarak Bölgenin gelişmesini desteklemek ve ulusal olarak tanınmış bir ekonomik değer haline getirmektir. Doğal ve kültürel kaynakların alt yapısı düzenlenerek kalitesinin artırılması, rekabetçi turizm pazarında gelişmesinin sağlanarak turizm gelirlerinin arttırılmasıdır.

Projenin uygulanarak hayata geçirilmesi ile birlikte 7 Bin 540 m2 alanda çevre düzenlemesi ve dinlenme alanları yapılacaktır. Bu kapsamda yaklaşık Bin 150 Metre uzunluğunda yola parke döşenecek, yaklaşık 2 Bin Metre uzunluğunda bisiklet yolu ve toprak parkur oluşturulacaktır. Elektrik hatları döşenerek çevre aydınlatması ve gerekli yerlerde istinat duvarı yapılacaktır.

Çocukların eğlenmeleri için çocuk oyun grupları, yetişkinlerin sağlıklı ve zinde kalmaları için fitness spor aletleri grubu döşenecektir. Bununla birlikte 30 adet kamelya, 80 adet bank yerleştirilecek, büfe, şadırvan ve wc yapılacaktır. Böylece Pervarili vatandaşlar hem dinlenebilecekleri hem de spor yapabilecekleri bir alana kavuşacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.