Bu haber kez okundu.

DİKA’dan "Kırsal Kalkınma ve İstihdamın Artırılması" Konulu Toplantı
banner229

TRC 3 bölgesi olarak adlandırılan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı DİKA yeni dönemde uygulamaya koyacağı orta vadeli, sonuç odaklı programın tanıtımı yapıldı.

Bölgesel gelişme planları ve sektörel stratejiler ile uyumlu stratejik tercihleri içeren Sonuç Odaklı Programlar (SOP) kapsamında kırsal kalkınma ve genç istihdam alanlarında faaliyet gösteren ilgili paydaşlar arasında etkin bir koordinasyon sağlamak amacıyla Siirt’te düzenlenen Sonuç Odaklı Program bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ toplantıda yaptığı konuşmada, “Bizim işimiz kısa vadeli değil de orta ve uzun vadeli planlar hazırlamak ve bu planların sonuç odaklı olmasını sağlamaktır. Kalkınma hareketi kırsal kalkınmadan başlar. Kırsal kalkınmayı yerel kalkınmayı yerel kalkınma bölgesel kalkınmayı, bölgesel kalkınmada ulusal kalkınmayı sağlar.

İlimizde her iki gençten birisinin işsiz olduğunu biliyoruz. Bu nedenle genç istihdam üzerinde çalışmamız gerekiyor. Özellikle üniversite bitiren hatırı sayıda gencimiz var. Biz onlara rehberlik yapacağız. Sadece KPSS ‘ye çalışıp kamu sektöründe çalışma değil de, özel sektöre atılmalarını, orada iş yapmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapacağız.” Dedi.

Altındağ,kalkınma ajansının, yeni bir vizyonla gerek işlevsel gerekse kurumsal dönüşüm sürecinin gerçekleştirilmesi amacıyla bölge planları ve sektörel stratejiler ile uyumlu stratejik tercihler belirleyen yeni bir yaklaşım benimsediğini belirtti.

Ajansın 2023 vizyonu ile orta ve uzun vadeli projelere odaklandığını ifade eden Altındağ, şöyle konuştu:"Bölgemizdeki var olan değerlerin daha iyi kullanılması için artık projeler değil, program yapan bir hafızamızın olduğunu söyleyebiliriz. Ajansımız 2014-2023 vizyonuna dönük olarak kazandırdığımız bölge planımız var. Kırsal kalkınmanın önemli avantajları var.

Türkiye'nin en genç nüfusu burada, elbetteki bunlara yönelik neler yapabileceğimizi konuşacağız, bölgenin çok önemli envanterleri var. Turizmde ve sanayide olsun bunları değerlendireceğiz." Kalkınmanın kırsalda başladığını, yerel kalkınmanın bölgeyi, bölge kalkınmanın uluslar ve uluslararası kalkınmayı tetiklediğini kaydeden Altındağ, "Bölgemiz çok zengin. Çok genç bir nüfusumuz var. Siirt fıstığı ve diğer envanterlerin daha fazla desteklenmesi ve yereldeki göçün önüne geçilmesi için neler yapılabileceğini konuşacağız." dedi.

Toplantıda ajansın uzmanları tarafından orta vadeli ve sonuç odaklı program, genç istihdamı ve bölgemizin ekonomik değerleri hakkında sunumlar yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluş yöneticileri meslek birlikleri odalar ve sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği toplantıya Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Nihat Şındak, Sağlık Müdürü Dr.Erol Emre Ömür, KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç ve bazı meslek kuruluşları ve temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.