Bu haber kez okundu.

DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Kurtalan İlçemizde Çeşitli Temaslarda Bulundu
banner229

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kurtalan Kaymakamlığının Dicle Kalkınma Ajansının  2019 Yılı Teknik Destek Programı Kapsamında başarılı bulunan “Hadi Gel Proje Yapalım” adlı teknik destek projesi çerçevesinde düzenlenen sertifika programına Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ile birlikte katılarak Kurtalan ilçemizde çeşitli temaslarda bulundu.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, tören öncesinde Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ile Kurtalan İlçemizin projeleri ve önümüzdeki dönemde yürütülebilecek işbirliği faaliyetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede ayrıca DİKA Genel Sekreteri Altındağ tarafından Ajansın Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında yürütülen Siirt'in Soyut ve Somut Kültür Mirası ile Tabiat Varlıkları Envanteri Projesinde Kurtalan ilçesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Kurtalan Kamu kurum ve kuruluşlarının personellerinin kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen proje yazma eğitimi sertifikalarının katılımcılara sunulması öncesinde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, verilen eğitimler neticesinde Ajans olarak Kurtalan İlçesi Kurum ve Kuruluşlarından projelere yönelik başvuruların artmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Ajansın temel amacının yerel potansiyelinin harekete geçirilmesi olduğunu ifade ederek Dicle Kalkınma Ajansının sunacağı desteklerin yanı sıra diğer fonlardan istifade edilerek Kurtalan İlçemizin kalkınmasına katkı sunulması için herkesin özverili bir şekilde çalışması gerektiğini, bu hususta DİKA’nın  mali ve teknik anlamda destek sunmaya devam edeceğini belirtti.

Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ise, proje yazma eğitimleri ile birlikte İlçe içerisinden daha fazla projenin ve dolayısıyla daha fazla fonun ilçeye kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Tören ardından Kurtalan İlçe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ile Tarım SOP çerçevesinde görüş alışverişinde bulunan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kurtalan’da çeşitli temaslarda bulundu.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kurtalan Remkan Tekstil Fabrikası ve Siirt'in Soyut ve Somut Kültür Mirası ile Tabiat Varlıkları Envanteri Projesi Kurtalan saha ziyaretlerinde bulundu.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kurtalan, Ajansın teknik desteği ile bölgesel teşviklerden istifade eden Kurtalan Tekstil firmasına ziyarette bulundu.

Önde gelen markalara pantolon üreterek Kurtalan ilçemize yatırım yapan ve 100 kişilik istihdam sağlayan firmanın faaliyetlerini yerinde gören Altındağ, firmanın çalışmalarını takdir ederek DİKA’nın firmalara teknik anlamda destek sunmaya devam edeceğini belirtti

. Yatırımcı ziyaretinin ardından Altındağ, Siirt'in Soyut ve Somut Kültür Mirası ile Tabiat Varlıkları Envanteri Projesinde Kurtalan ilçesinde yapılan çalışmaların bir kısmını proje ekibi ile birlikte yerinde ziyaret etti.

Kurtalan İlçesine bağlı Gürgöze köyünde bulunan bir çeşmeden suyu yeşilimsi renkte olan bu ziyaretin sarılık hastalığına iyi geldiğine inanılan şeyh Arap ziyaret bölgesi ile Konakpınar Köyünde yer alan Ayn-Kasr tarihi konağı ve evlerini yerinde gören Altındağ, proje ekibi tarafından Kurtalan’daki tarihi mekanlar hakkında bilgilendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.