Bu haber kez okundu.

DİKA'dan Küçükbaş Hayvancılığa 8 Milyon Destek
banner229

Siirt’te Kalkınma Bakanlığına bağlı Dicle Kalkınma Ajansı desteği ile küçükbaş hayvancığa 8 milyon destek sağlandı.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) tarafından hazırlanan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Valilikçe desteklenen projenin mutabakat metni bir otelde Vali Ali Fuat Atik, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'nın katılımayla törenle imzalandı.Tarım ve hayvancılık kenti Siirt'te küçükbaş hayvan ırklarının zenginleştirilip etinden, sütünden ve tiftiğinden daha fazla faydalanılması amacıyla hazırlanan "Küçükbaş Hayvan Payetleme Birimi Güdümlü" projesi için imza töreni düzenlendi.

Burada konuşan Vali Ali Fuat Atik: “DİKA ‘nın %75 hibe desteği ile 8 milyon proje bedeli ile Türkiye’nin ilk ve tek ‘Küçükbaş Hayvan Payet Üretim Merkezi’nin Siirt Üniversitesinde kurulacağını ve ilin ekonomisine çok önemli bir katma değer katacağını söyledi.

Projeyi çok önemsediklerini belirterek, emeği geçenleri kutlayan Vali Atik, kentin sorunlarının çözümü için büyük çaba harcandıklarını ifade ederek, projenin Türkiye'de ilk olduğunu kaydetti.

SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da daha önce bir tekeden bir tohumlama sağlanırken proje sayesinde bu sayının 30'a çıkacağını ve yurt dışına da ihracat yapılacağını anlattı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise kente pozitif ayırımcılık yaptıklarını ifade ederek, Projenin sadece Siirt'te değil ülke çapında da önemli olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.