Bu haber kez okundu.

Dernek Başkanları Vali Atik’i Yumurta Bayramına Davet Etti
banner229

Yalova Siirtliler Dernek Başkanı Vedat Babaoğlu, Bursa Dernek Başkanı Selim Demirel ve İstanbul Siirtliler Derneği Genel Sekreteri Gazanfer Koyuncu, Vali Ali Fuat Atik’i makamında ziyaret ettiler.

Samimi ve sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette konuşan Yalova Siirtliler Dernek Başkanı Vedat Babaoğlu, 2 Eylül Pazar günü Yalova ilinde gerçekleştirilecek olan ‘Geleneksel 3. Yumarta Bayrımı’(Şıhr'ıl Bayf) festivaline Vali Atik’i davet etti.

Festival hakkında bilgi veren Babaoğlu, “Geleneksel hale getirilen Festivalin Yalova, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Antalya Siirtliler Dernekleri olarak düzenleneceğini ifade ederek, tüm Siirtli vatandaşları festivale davet ediyorum.” dedi.

Festivallerin birlik ve bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi daha da güçlendireceğini belirten Babaoğlu, amacımız, “Kadim Siirt kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Atik, Siirt’in birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, barışın ve kardeşliğin merkezi olduğunu belitti.

Siirt’in zengin kültürel değerlerinin tanıtılması gerektiğine işaret eden Vali Atik, Sider tarafından düzenlenecek olan geleneksel Yumarta Bayramı etkinliklerinin hayırlı olmasını diledi.

Vali Atik, düzenlenecek etkinliklerde Siirtli hemşerilerimizle inşallah bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 6 yıl önce

Beyler yeni köye yeni adet getirdiniz, Yumurta Bayramı arapça adı (ŞİHRİL BAYF) her sene Mayıs ayında kutlanıyor nerden çıkardınız Eylül ayını, kutlamayı Eylül ayına almanız Yumurta bayramının güzelliği kalmıyor, güzelliği bahar ayında olması.

Misafir Avatar
Süleyman 6 yıl önce @memet

Bende Memet arkadaşıma bunun adı Şihrilbayf ve gelenek olarak 19 Mayısta kutlanır Yeni köye yeni adetten ziyade tertipleyenler bunun geçmişinden habersizdirler ve anlamını yitiriyor yoksa amaçları illah bir şekilde bir etkinlik düzenlemekse bundan başka etkinlik düzenleseydiler meydanda görünmekse zaten SİİRT vakı ve dernekleri bol bol resim paylaşmaktadırlar

Beğenmedim! (0)
Avatar
Cahit 6 yıl önce

Ömer üstadım bu şihril bayf mayıs ayının ikinci yarısında yapılıyor bu dernekler bundanda bi habermiş demekki mesela Bir ildeki dernek kendi yönetimindeki Müdür bir Hemşehrimize yapılan haksızlıkta nasıl bir tepki gösterdiler ne çözüm ürettiler önce onlardan başlasınlarda hizmetlerini görelim böle kuru görüntülere artık milletin karnı tok Ömer dostum

Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Gelenekse geleneğimizde hangi tarihte ve zamanda yapılıyorsa neden bu efendiler o tarihte değilde 2 eylülde yapıyorlar amaç geleneği yaşatmaksa taarih Mayıs ayıdır yok gündende kalıp bir şeyler yapıyor görünmekse hangi tarih olursa olur ama gelenek mayıs ayı ortası gibidir ben ne derneklerin nede vakıfların faydasına inanmıyorum çok insanda inanmıyor ama birileri buraya kapak atarak görüntüler veriyor medyada