Bu haber kez okundu.

Deprem Paniği Yaşayan Vatandaşlar Sokağa Döküldü
banner229

​Irak'ın Süleymaniye kentinde 7,3 büyüklüğünde meydana gelen depremi Siirt'te hisseden vatandaşlar soluğu sokakta aldı.

Irak'ın Süleymaniye kentinde 7,3 büyüklüğünde Deprem meydana geldi. Deprem Siirt merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Siirt il merkezinde depremi hisseden vatandaşlar çocuklarını da yanlarına alarak kendilerini can havliyle sokağa atarken bazı vatandaşlar ise yaşanan deprem anını cep telefonunun kamerasıyla çekti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin birçok şehirde hissedilen deprem nedeniyle, Siirt’te vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar deprem sonrası endişelendikleri için evlerine geç saatlere kadar dönmedi.

Irak’ın Süleymaniye kentinde yaşanan 7,3 şiddetindeki deprem, Siirt’te korkuya neden oldu. Yaklaşık 40 saniye süren deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Siirt’in Kooperatif Mahallesinde ailesiyle birlikte sokağa çıkan bir vatandaş, soğuk hava sebebiyle battaniyelerini yanına alıp, aracına sığındı.

Depremin paniğini yaşayan bazı vatandaşlar ise, soğuk hava sebebiyle sokaklarda ateş yakarak, ısınmaya çalıştı. Aileler kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek, korku dolu bekleyişlerini sürdürdü.

Can ve Mal kaybının olmadığı Deprem’de dışarı çıkan vatandaşlar, yaşadıkları panikten ötürü geceyi dışarıda geçireceklerini belirtti.

Saat 21:18’de gerçekleşen ve ilimizde de hissedilen deprem sonrasında Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkıni İl Afad Müdürü Cahit Akkoyun, Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ve DAKİK topluluğu danışman hocası Malik Durmaz ile birlikte kriz merkezinde toplanılarak deprem değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.