Bu haber kez okundu.

Bayrak Siirt’li Gençlere Emanet
banner229

AK Parti Gençlik Kollarının 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle 81 ilde eş zamanlı başlattığı “Bu Bayrak Bize Emanet” projesi kapsamında Siirt’te şehit yakınlarından alınan, Türk Bayrağı 15 Temmuz gecesi Meclis’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilecek.

AK Parti Genel Merkezi tarafından ülke genelinde düzenlenen bir çalışma ile her ilden şehit ailelerinden alınan bayraklar, 15 Temmuz  hain darbe girişimi nedeniyle yapılacak etkinliklerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana teslim edilmesi sağlanacak.

Bu amaçla Siirt Ensar Camisinde düzenlenen bir törende Kuranı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasının ardından İl başkanı F.Özgür Çalapkulu başkanlığında gençlik ve kadın kolları yöneticileri geçtiğimiz yıllarda terör operasyonlarında şehit düşen Davut İlbaş’ın evine giderek bayrağı ailesinden teslim aldılar.

Törende  Siirt’i temsil edecek olan Metin İlbaş ve Abdullah İlik için 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bir uğurlama töreni hazırlandı. İl Gençlik Kolları Başkan vekili Veysi Gökhan törende yaptığı konuşmada; “15 Temmuz’da milletimize silah doğrultanlara, Çanakkale’de silah doğrultanların hedefi aynıydı.Yüz yıl önce de 15 Temmuz’da da tek amaçları vardı o da; şanlı bayrağımızın dalgalandığı vatadınımı parça parça bölmek…

Ecdadımız Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl mücadele verdiyse, aynı amaçla milletin iradesini gasp etmek için 15 temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele ettik.

Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 temmuz gecesi uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik ve asla pes etmedik.İhanet  ne denli büyük olursa olsun ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık.Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikaste müsaade etmedik.

Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk.Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik.

O gece cephedeki evladına dua eder gibi dua etti anneler….

O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit oldu.2000’den fazla kahraman gazi…

O gece evlatlar Ulubatlı Hasan,

Seyit Onbaşı eşler, Kadınlar nene hatun oldu.Geçit vermedi ihanete, düşürmedi sancağı yere….

AK Parti Gençlik Kolları olarak düzenlendiğimiz bu prograöda 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhuyla verilen mücadelenin şehitleri anısına 81 ilden belirlenen 250 gence şehit aileleri tarafından altında yaşamak için ölmeye yemin ettiğimiz bayrağımız emanet edilecektir.15  Temmuz gecesi düzenlenecek olan TBBM Özel programıdna 81 ilden gençlerin getirdiği bayraklar Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir.

Bizlerde bugün bu emanetyleri teslimn alan kardeşlerimizi uğurlamak için bir araya geldik.Burada yaptığımız dualarla şehitlerimizi yad ettik, bir kez daha şükranla ve minnetle andık.

Rabbim bu millete bir daha asla ihaneti yaşatmasın.” dedi.

İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkuluda yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Vatanımızı böldürtmeyin, canları pahasına bu bayrağı indirtmeyin, 250 şehidimiz anasına Cumhurbaşkanımıza bu bayrağı ve selamlarımız iletin.” İfadelerini kullandı.

Bayrağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Errdoğana teslim edecek olan İlbaş ve İlik Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet korunacağını belirterek, böyle şerefli bir görevi üstlendikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.