Bu haber kez okundu.

 Demirkıran, “Avrupa'daki İslam Düşmanlığına da Artık Dur Demenin Vakti Geldiğini Söyledi”
banner229
Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Avrupa'daki İslam düşmanlığına da artık dur demenin vakti geldiğini söyledi. Partisinin seçim çalışmaları kapsamında parti yöneticileri ile birlikte Güres Caddesi'nde esnaf ziyareti yapan Demirkıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendini bilmez bazı basın organları ve bazı kişiler Avrupa'da hazreti peygambere dil uzatacak kadar ileri gittiklerini ifade etti.
  "Fransa'da bir dergi yıllarca esasen dinimize dil uzatmakta. Sadece o dergi değil maalesef Avrupa'nın birçok yerinde İslam'a karşı, yabancılara karşı bir ayrımcılık söz konusudur" diyen Demirkıran, şunları ifade etti: "Yükselen bir ırkçılık var, Avrupa halklarının ve liderlerinin bunu görüp ona göre tavır alması gerekiyor. Peygamber fendimiz ile ilgili yapımı oldukları karikatür ve dergileri hiçbir Müslüman'ın kabul etmesi mümkün değildir.
   Hatta bütün Müslümanların bütün bu yapılan saygısızlıklara karşı çok ciddi bir tavır koyup lanetlemesi gerekiyor, ancak bunu yapar iken karşılığında da maalesef bunun karşılığında da bir terör olayı olmalıdır. Biz nasıl bu yapılan saygısızlıklara karşı durabiliyorsak teröre karşıda aynı bir duruş şeklinde sergilememiz lazım." Bugün yapılan protesto gösterisine olan yoğun katılımdan dolayı Siirtlilere teşekkür eden Demirkıran, "Sayın Başbakanımız da Fransa'da yapılan yürüyüşe katıldılar ama şunu da söylüyoruz ki İsrailli çocuklar öldüğü zamanda bu bir terördür Suriye'de çocuklar öldürünce de terördür Sisi'nin Mısırda öldürdükleri de bir terör olayıdır.
   Dolayısıyla dünya liderleri ve dünya milletleri, dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı iş birliği yapmaları lazım. Fransa'daki bir insanın canı Filistin, İsrail, Mısırdaki veya dünyanın herhangi bir başka yerindeki insanın hayatında daha değerli değildir.
  Bunun anlaşılması görülmesi gerekiyor. Dolayısıyla biz hem teröre karşı bir görüntü sergilerken buna benzer hareketleri sadece dinimize karşı değil hiçbir dine karşı yapılan buna benzer saldırıları kabul etmiyoruz. Avrupa'daki İslam düşmanlığına da artık dur demenin vakti geldiğini de ifade ediyorum." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.