Bu haber kez okundu.

Daeş Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler Yakılan Sağlık Ocağının Yıkılması İsteniyor
banner229
DAEŞ bahanesiyle 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen izinsiz gösteriler sırasında ateşe verilen Şehit Hemşire Canan Akkuş Sağlık Ocağı'nın enkazının çevredeki okullarda eğitim gören öğrenciler için tehlike oluşturduğu ileri sürüldü.
Siirt'te terör örgütü yandaşlarınca olaylar esnasında yakılan sağlık ocağının yakınında bulunan Milli Egemenlik Anadolu Lisesi'nin müdürü Yusuf Turhan, yaptığı açıklamada, enkaz halindeki yapının kötü niyetli kişilerce kullanılmaya başlandığını bunun öğrenciler için tehlikeye neden olduğunu söyledi.
Belediyeye söz konusu enkazın kaldırılması için başvuruda bulunduklarını kaydeden Turhan, "Belediyeden enkaz halindeki binanın yıkılması için ihale sürecinin devam ettiğini belirten bir yazı gönderildi. 6-7 Ekim olaylarının üzerinden aylar geçmesine rağmen bu konuda belediyeye birçok kez başvurduk. 20 kez randevu talebinde bulunmamıza rağmen bize randevu verilmedi. Bu bina 6 aydır sahipsiz ortada duruyor" dedi.
Tüm Eğitim Sen Genel Başkanı Selman Aksu da enkazın madde bağımlıları tarafından kullanılmaya başlandığını ve yakınındaki Milli Egemenlik Anadolu Lisesi ile Hürriyet İlkokulu'nda eğitim gören öğrenciler için tehdit oluşturduğunu kaydetti.
Öğrencilerin enkaz halindeki yapıdan ciddi rahatsızlık duymaya başladığını ifade eden Aksu, şöyle dedi: "Bu bina 6-7 Ekim olaylarından bu yana bir pislik yuvası haline dönüştü. Eğitim kurumlarının bulunduğu alanda olan binadan öğrenciler, ciddi rahatsızlık duymaktadır.
Bu binanın bir an önce ya tadilat edilip tekrardan kullanılama açılması ya da yıkılması gerekmektedir." Aksu, aynı olaylarda yakılan çocuk esirgeme yurdunun da restore edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.