Bu haber kez okundu.

Cumhuriyetimizin Banisi Büyük Önder Atatürk’ü Sevgi, Saygı ve Özlemle Andık
banner229

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’ci yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de saat 08.45'de Çelenklerin Atatürk Anıtına bırakılmasının ardından, saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. İstiklal marşının bitiminde bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşu süresince kamu kurumları siren, çevrede bulunan araçların sürücüleri ise klakson çaldı.

Anma Programına Siirt Valisi Ali Fuat Atik, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve mülki erkân, siyasi parti teşkilatları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HELİKOPTER KAZAZINDA ŞEHİT OLAN 17 MEHMETÇİK, TÖRENLE ANILDI

Siirt'te Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81’ci yıl dönümünde düzenlenen törenlerin ardından, 10 Kasım 2012 tarihinde elim Helikopter kazası sonucu şehit olan 17 Mehmetçik için İl Jandarma komutanlığı, ‘Dadaşlar Şehitliği’nde anma programı düzenlendi.

Aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından, il Müftü Vekili Muhammed Özdemir’in aziz şehitlerimiz için dua okunmasının ardından, Dadaşlar Şehitliğinin gezilmesi ile devam etti.

Program, Mehmetçiklerin programa katılan misafirlere helva ikram edilmesi ile sona erdi.

Büyük Önder Atatürk’ü anma programının ikinci bölümü ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler Atatürk'ü anlatan şiirler okudu.

Daha sonra ilköğretim, lise ve dengi okullar arasında yapılan "Atatürk ve 10 Kasım" konulu Resim ve Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Ali Fuat Atik ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Takasbank Anadolu Güzel Sanatlar Lisesince oluşturulan öğrenci korusu, Atatürk’ ün sevdiği şarkıları seslendirildi.

Tören, "Atatürk Resimleri" sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.