Bu haber kez okundu.

Çocuklar "Tekne Orucunu" Açtılar
banner229

Anadolu’da eski ve köklü bir gelenek olan ancak zamanla unutulmaya yüz tutmuş ‘Tekne Orucu’, Siirt Belediyesi, İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi ve Siirt İnsani Yardım Derneği tarafından hayata geçirildi.

Çocuklara orucu sevdirmek amacıyla yapılan ‘Tekne Orucu’ etkinliğinde, öğlene kadar oruç tutan çocuklar, iftar sofrasında bir araya gelerek öğle ezanının okunmasıyla oruçlarını açtılar.

Naci Kutlu Parkına gelen çocukların birçoğu, öğlen ezanı ile birlikte yaklaşık 120 çocuk ilk oruçlarını açmanın heyecanını yaşadı.

Çocuklarının bu heyecanına Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın’da ortak oldu. Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın programa katılarak çocuklar ve aileleri ile sohbet etti.

Çocuklarımızın kültürümüzü, inanç değerlerimizi teneffüs etmeleri, sahurdan sonra öğlene kadar olan tutacakları Tekne Orucu iftar programı çerçevesinde çocuklara, İftar saatini beklerken, Ramazan Davulcusu ve Palyaço gösterisi sunuldu.

Öğle ezanının okunmasıyla birlikte, çocuklar, ramazan topunu temsilen masalarında bulunan balonları patlatıp oruçlarını açtılar.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın yaptığı açıklamada, geleneksel “Tekne Orucu”nu çocuklarımızla birlikte yaşamaya, Ramazanın güzelliğinden, bereketinden istifade etmeye çalıştık. 120 tane çocuğumuz, yaşları tam gün oruç tutamayacak yaşta olan çocuklarımız okunan öğle ezanıyla birlikte oruçlarını açtı.

Çocuklarımız gece aileleri tarafından sahura kaldırıldılar. Niyetlerini yerine getirdiler. Şimdide mutlu ve keyifli bir şekilde oruçlarını açmış oldular. Bizlerde onlarla birlikte olduk, mutluluklarına, ilk oruçlarına eşlik etmeye çalıştık. Hem de geleneksel tekne orucunu devam ettirmeye çalıştık. Allah bu minik yavrularımızın oruçlarını kabul etsin.

Anadolu'da eski ve köklü bir gelenek olan anca zamanla unutulmaya yüz tutmuş olan “Tekne Orucu”, oruç tutma yaşına gelmeyen çocuklara orucu sevdirmeyi, tanıtmayı, onların güzel anılarla büyümelerini sağlamayı amaçlayan bir gelenektir ve bu unutulan geleneği yaşatmak ve onların küçük dünyalarında büyük izler bırakma adına yapılan program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.