Bu haber kez okundu.

Cizreli Yurttaşlar İçin İlaç Kampanyası Başlatıldı
banner229
 Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinden göç etmek zorunda kalan ve Siirt’tin değişik mahallerine yerleşen yurttaşlar için Siirt Belediyesi bünyesinde yürütülen  “ Botan Halkı Dayanışma”  kampanyası çerçevesinde ilaç kampanyası başlatıldı.
   Siirt belediyesi bünyesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinden Siirt’te göç etmek zorunda kalan yurttaşlar için başlatılan “ Botan Halkı Dayanışma”  kampanyası çerçevesinde Cizreli yurttaşlara yönelik geçtiğimiz hafta belediye bünyesinde kurulan sağlık ekibi tarafından başlatılan sağlık taraması aralıksız devam ediyor.

  Devam eden sağlık taraması çalışması kapsamında Cizreli yurttaşlara genel sağlık hizmetlerinin yanı sıra çocuk ve kadınlara psikolojik destek veriliyor.  Genel sağlık hizmetleri kapsamında yurttaşlar arasında en çok tansiyon, şeker ve kronik hastalıklara rastlanılırken,  bu hastaların tedavilerinin aksaması için Sağlık ekibi tarafından ilaç kampanyası başlatıldı.
  İlaç kampanyası ile ilgili açıklama yapan Siirt Belediyesi Sağlık Birimi Sorumlusu  Dr. Sıracettin Onursal, Cizreli yurttaşlara yönelik Siirt belediyesi bünyesinde başlatılan dayanışma kampanyasının aralıksız devam ettiğini ifade ederek, “ Cizre’den göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımız için çocuklar için başta antibiyotik olmak üzere diğer çocuk ilaçlarının yanı sıra tansiyon ve şeker hastalığı ilaçlarına  ihtiyaç duyuyoruz.  Bu anlamda başta kentte bulunan eczaneler olmak üzere, bölgede bulunan ilaç depoları ve ilaç firmalarından Cizreli yurttaşlarımız için başlattığımız kampanya destek ve katkıda bulunma çağrısında bulunuyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.