Bu haber kez okundu.

Çiftçilere Siirt Fıstığı Budama ve Gübreleme Eğitimi Verildi
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu Gübretaş’ın katkılarıyla fıstık üreticilerine budama ve gübreleme eğitimi verildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen eğitime Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray Özrenk, Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Arslan, Gübretaş Diyarbakır Bölge Müdürü Mahmut Özalp, Siirt Fıstıkçılık Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Süleyman Tok, Gübretaş Ürün Uzmanı Ziraat Mühendisi Nazmi Güneş, teknik personeller ve fıstık üreticileri katıldı.

Düzenlenen eğitimde bir konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan; “İlimizde son yıllarda Siirt fıstığı ekiliş alanlarında yaşanan artışla birlikte fıstık hastalık ve zararlıları, bakım ve beslenme gibi konularda yanlış uygulamalar yapılmaktadır.

Siirt Fıstıkçılık birimimizin faaliyetleri çerçevesinde Gübretaş’ın katkılarıyla hatalı olan bu uygulamaların önüne geçmek ve üreticilerimizi bilinçlendirmek maksadıyla deneyimli konu uzmanları tarafından Siirt fıstığında budama ve gübreleme eğitimleri gerçekleştirmeye karar verdik.

Bu sebeple Siirt Merkez İlçe başta olmak üzere 19-27 Kasım tarihleri arasında tüm ilçelerimizde fıstıkta budama ve gübreleme eğitimleri düzenleyeceğiz. İl genelinde yapılacak teorik ve pratik eğitimlere tüm çiftçilerimizin katılım ve ilgi göstermesini bekliyoruz.” dedi.

“Budama ve Gübreleme Eğitim” programı ile ilgili ayrıntılı bilgi Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Fıstıkçılık Biriminden veya Fıstıkçılık Biriminin 223 40 00 No'lu telefonundan alınabilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.