Bu haber kez okundu.

Çiftçiler, Toprak Analizi Yaptırmazsa Prim Alamayacak
banner229
Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, çiftçilerin toprak tahlilini yapmamaları durumunda prim alamayacağını belirtti.
Çiftçiler bu yıl prim alamayabilir
Toprak analizlerini yapmayan çiftçiler için tanınan süre 1 Eylül 2015 (YARIN) tarihinde sona eriyor. Analiz yapmayan çiftçilere bu yıl ödeme yapılmayacağı belirtildi.
Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, toprak analizi yapmayan çiftçilerin çoğunlukta olduğunu belirterek, sürenin daraldığını ve binlerce çiftçinin para alamayacağını belirtti. Tanık "Çiftçilerimizin çoğunluğu hasadıyla uğraşırken toprak analizlerini yapamadılar. 1 Eylül tarihi de oldukça kısıtlı. Bu nedenle tüm yöneticilerimize, çiftçilerimiz adına sesleniyoruz ve süreyi uzatmalarını bekliyoruz" dedi.
DEKAR BAŞINA 2,5 TL ÖDEME
Tanık, ÇKS'ye kayıtlı çiftçilerin toprak analizlerini yapmaları gerektiğini belirterek, "Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerine ilişkin tebliğine göre, arazi miktarı en az 1 dekar olan Çiftçi Kayıt sistemi ÇKS'ye kayıtlı üreticilerimize toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak.
Bu destek çerçevesinde çiftçilerimize dekar başına 2,5 lira ödeme yapılacak. ÇKS'ye kayıtlı olup, üretim alanı 50 dekar ve üzerinde olan her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Eylül'e kadar toprak analizi yaptırması zorunludur. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şart aranmamaktadır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.