Bu haber kez okundu.

Öğretmenler Günü Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı
banner229

Siirt’te Öğretmenler günü kutlamaları, ATATÜRK anıtına çelenk sunulması sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Siirt Kültür Merkezi’nde devam eden törene; İl Valisi Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kültür Merkezindeki tören, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milli Eğitimine hizmetleri geçen ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmenler günü mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaları yapıldı. Öğrenciler tarafından Şiirler okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, İsmail Fakirullah hazretleri ile İbrahim Hakkı hazretleri arasındaki öğretmen-öğrenci ilişkisine değindi.

Yapılan konuşmaların ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etti.

Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, emekli öğretmenlere hizmet Şeref belgeleri Vali Ali Fuat Atik tarafından verildi. Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi büyük bir beğeni topladı.

Öğretmenler günü kutlamaları, Siirt Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ‘Eğitim Müzesi’ açılışı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.