Bu haber kez okundu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Mevlid-i Şerif Okundu
banner229

Siirt İl Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Mevlid-i Şerif ve okunan 250 hatimin duaları yapıldı.

İkindi namazından sonra okunan mevlid’i Şerif ve hatim duasına vatandaşlarla beraber din görevlileri iştirak etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından 3 dilde Türkçe, Kütçe, Arapça mevlit okunmasına başlandı. Mevlide katılan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu, mevlid ve Hatim duası Siirt il müftüsü Faruk Arvas’ın dualarıyla son buldu.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, "Cami ve Din görevlileri Haftası" münasebetiyle 250 Hatim-i Şerifin okunduğunu ve bunların Hz Muhammed (SAV) başta olmak üzere geçmişte camilerde görev yapmış, camileri yapmış ve Destek vermiş olanların ve  din görevlilerinin ruhlarına hediye ettiklerini söyledi.

Müftü Arvas, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle cami görevlilerimize, Kur’an kursu öğrencilerimize, Din Görevlilerimizce 250 Hatmi Şerif ile Mevlidi Şerif-i bugün burada okuduk. 

Mevlitten gelecek olan sevabı başta Peygamber efendimiz olmak üzere, malumunuz baş imam baş müderris, bütün ulemanın reisi, seyyidi efendimiz olması hasebi ile ilk önce onun ruhaniyetine, onun ashabına, diğer bütün Enbiya’yı kirama özellikle camilerde,  medreselerde dini eğitim ve öğrenim yerlerinde vazife yaparken ahirete irtihal eden bütün din gönüllüleri, hocalarımıza büyüklerimize, camileri yapan ve yaptıran kardeşlerimize 250 hatmi ve mevlidi bağışlamış olduk.

Yüce Allah amel defterimizi açık bulundura bilmek için kendisi ve habibi bizi bu tür yatırımlara teşvik ediyor. İşte bundan da anlaşılacağı üzere hayırlı işlerde camilere, Kur’an kurslarına, sadakayı cariye yapanları ümmet unutmuyor ve kıyamete kadar bu şekilde anılacaklar bu duygu ve düşünceler ile bütün cami ve din görevlileri haftasını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

                         Baykan’da 'Cami, Şehir ve Medeniyet' Konulu Konferans Düzenlendi

Baykan İlçe Müftülüğünce 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle 'Cami, Şehir ve Medeniyet' konulu konferans düzenlendi.

Baykan İlçesinde düzenlenen konferansa kurum müdürleri, müftülük personeli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas'ın konuşmacı olarak katıldığı program Kur’an tilaveti ile başladı.

Konferans Cami Şehir ve Medeniyet konulu Konferansı ile tamamlandı.

 Diğer yandan Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas , Molla Halil İmam-Hatip okulunda düzenlenen aşure proğramına katılarak, aşure dağıttı ve ardından günün anlamına binaen konuşma ve dua etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.