Bu haber kez okundu.

“Büryan Kebabı
banner229
Siirt Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Şafak, büryan kebabının diğer et yemeklerine göre daha sağlıklı olduğunu söyledi.
Şafak yaptığı açıklamada, büryan kebabının su buharıyla pişmesi nedeniyle sağlıklı bir yemek olduğunu belirtti. Büryan kebabının Siirt yöresine ait yöresel bir yemek olduğunu anlatan Şafak, büryanın erkek keçi ya da oğlak etinden, ağzı kapalı tandırda su buharıyla yaklaşık 3 saatte pişirildiğini söyledi.
Büryanın lezzetinin bölgedeki küçükbaş hayvanlar tamamen doğal ortamda meşe ağaçlarının yapraklarıyla beslenmesinden kaynaklandığını dile getiren Şafak, şunları kaydetti: "Dolayısıyla bu beslenme şekli ve pişirme yöntemi kebaba özel bir lezzet kazandırır.
Az yağlı tercih edildiğinde günlük ortalama 100-150 gram tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Yalnız proteinlerin sindirimi uzun zaman aldığı için gündüz vaktinde tüketilmesini tavsiye ediyorum. Kolay hazmedilmesi için yanında salatayla tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Yanına alacağınız 1 bardak ayranla da güzel bir üçlü oluşturabilirsiniz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.